ניטור רציף של גז טבעי, פרופאן, פחמן חד חמצני ואוזון במטבח מוסדי
ציוד לבישול בגז כגון גריל, כיריים ועוד במקומות כמו מסעדות, בתי מלון ומטבחים מוסדיים משתמשים לרוב בגז טבעי או פרופאן לאספקת אנרגיה. אם מבער נשאר דולק או פרץ אבזרי, הגז הדולף עלול לגרום לשריפה או לפיצוץ. אחד מתוצרי הלוואי של שריפת גז טבעי או פרופאן הוא פחמן חד חמצני, גז רעיל בריכוזים נמוכים מאוד. אם תהליך הבעירה לא מצליח להתלקח כראוי בגלל ציוד שחוק או מתוחזק גרוע, CO עשוי להיות קיים אך לא מזוהה באופן אנושי מכיוון שאין לו טעם, אין לו צבע או ריח.
מערכת אוורור מתוכננת ומתוחזקת היטב צריכה להתקיים כדי להסיר כל מזהם אוויר מאזור הנשימה ויש לשמור על הציוד והמכשירים במצב תקין. בנוסף, צריכה להיות מערכת קבועה לאיתור גז לניטור רציף של רמות הגז הדליק וה-CO כדי לחסוך בעלויות, למזער את הסיכון של שריפות או פיצוץ ולהבטיח את בריאותו ובטיחותו של העובד על ידי התראה על סביבה לא בטוחה הנגרמת על ידי בעיות במערכת האוורור. או ציוד בישול.
שיקולי מפתח
- יש לעקוב אחר סכנות גזים רעילים ודליקים כדי להבטיח סביבת עבודה בטוחה, לבריאות ובטיחות והגנה על רכוש
- גז טבעי דליק מאוד ועשוי מתאן בעיקר. יש להתקין את גלאי גז המתאן על התקרה או בסמוך אליו מכיוון שגז המתאן קל יותר מאוויר ויתרכז במקומות גבוהים.
- אם מקור האנרגיה למכשירי הגז הוא פרופאן, יש להתקין גלאי גז עם חיישן פרופאן פנימי בסמיכות למכשירים במרחק של 6 אינץ' מהרצפה. גז פרופאן כבד יותר מאוויר ויתאגר באזורים נמוכים.
גזי מטרה
- פחמן חד חמצני (CO).
- גז טבעי / מתאן (CH4) או פרופאן (C3H8)
- אוזון (O3)
מוצרים מתאימים
CGAS-D Digital Transmitter
ESH-A Remote Sensor
CGAS-A Analog Transmitter