אמ.אר.סי מספקת מגוון מדי טמפרטורה למזון ולבשר. מדי טמפרטורה מקצועיים לשימושים שונים במטבח. נקרא גם מד חום למזון
מד טמפרטורה למזון מתאים למדידת טמפרטורה במזון יבש,רטוב,קפוא וכן בנוזלים. מד טמפרטורה למזון ולבשר הינו אביזר מתוחכם המשמש למדידה נוחה וקלה של הטמפרטורה.
מהו מד חום לבשר?
מד חום לבשר הינו מודד במדויק ובמהירות את טמפרטורת הבשר, מאפה או תבשיל אחר.משתמשים בו באמצעות נעיצת מד החום בתבשיל.מד החום עוזר לנו לעקוב אחר טמפרטורת האפיה והבישול ולכוונן אותה בהתאם, והטיימר ידאג שאנחנו לא אופים או מבשלים יותר מדי או פחות מדי זמן.
מהו מד חום למאפה ותבשיל?
מד חום למאפה ולתבשיל מודד במדויק ובמהירות את טמפרטורת המאפה או התבשיל .
משתמשים בו באמצעות נעיצת מד החום בתבשיל או במאפה כדי לוודא שהחימום הגיע לתוכו.מד החום עוזר לנו לעקוב אחר טמפרטורת האפיה והבישול ולכוונן אותה בהתאם, ובעזרת הטיימר נדאג שאנחנו לא נבשל או נאפה יותר מדי או פחות מדי זמן.
מד חום למדידת טמפרטורה של עוף ובשר בבישול וצלייה.
בבישול וצלייה של עוף ובשר חשוב שהחום יגיע לחלק הפנימי של הנתח,החלק שמבושל ולא רק למעטפת,
המראה מטעה,יש והחלק החיצוני נראה צלוי אך החום לא הגיע לכל השכבות הפנימיות והן עדיין לא התבשלו,
בודקים זאת על ידי מד טמפרטורה עם דוקרן בקצה שמוחדר לעומק הנתחים ואיתו מודדים את החום בחלק הפנימי
ובהתאם מחליטים על זמן הבישול.
המכשיר מיועד למטבח הביתי וגם למפעלי העוף המבושל.שימושי בעיקר כאשר צולים על המנגל או בעת הכנת עוף ובשר בתנור ובישול עוף ובשר על הגז.
איך להשתמש במד חום לבשר
לקריאה המדויקת ביותר, הכנס את חיישן הדקירה בחלק הבשר או העוף העבה ביותר, (הימנע משומן ועצם). אתה צריך להגיע לנקודה הפנימית ביותר בנתח - זו הנקודה של ליבת הבשר או העוף המבושל שבה הטמפרטורה צריכה להגיע לטמפרטורה הרצויה(בד"כ 80 צלזיוס בטמפרטורה זו נהרסים חיידקים דוגמת סלמונלה).זמן התגובה של מד הטמפרטורה מהיר ודרושות 2-3 שניות לקריאת הטמפרטורה, הטמפרטורה וזמן הבישול נקבעים על פי הבשלן והם שקובעים את עסיסיותו של הנתח.
מתי כדאי להשתמש במד חום לבשר?
יש להשתמש במד חום לבשר בעת הכנת צלי בתנור,עוף מטוגן בטיגון עמוק או לעל האש במנגל. כדאי להכניס את המדחום בתהליך הבישול.התחל לבדוק כ -10 דקות לפני תום זמן הבישול.
יצרן ראשי EXTECH