מד טמפרטורה למזון הוא כלי חיוני ליישומים בתחום המזון ישנם שני יתרונות מרכזיים לשימוש במד טמפרטורה למזון:
1) מוודא בטיחות מזון: מסייע לך לקבוע שמזון העלול להיות מסוכן אכן מבושל מספיק ומאוחסן בצורה בטוחה.
2) משיג את איכות המזון הרצויה: משימות ייצור מזון רבות דורשות טמפרטורות ספציפיות כדי להשיג את התוצאות הרצויות, למשל, אפיית לחם וטימפרור שוקולד.
מה לחפש בעת רכישת מד טמפרטורה למזון
תוכל לקבוע איזה מד טמפרטורה למזון מתאים לך על סמך התוצאות שתרצה להשיג.
1) טווח הטמפרטורה: קח בחשבון את טווח הטמפרטורה שעליך למדוד. וודא שהמד שתרכוש יכול למדוד את הטווח הרצוי במדויק.
2) דיוק: ככל שהדיוק גבוה יותר, כך העלות גבוהה יותר. אם הארגון שלך מכין, מטפל או מוכר מזון שעלול להיות מסוכן רצוי לרכוש מד טמפרטורה מדויק עד ±1°C
3) עמידות למים: עבור מדי טמפרטורה המשמשים בסביבת מטבח רטוב ייתכן שיהיה עליך לשקול אופציה של מד טמפרטורה עמיד למים.
פונקציות אחרות: תקנות משרד הבריאות ואגירת רישום נתונים, כיול נתונים הם דוגמאות לתכונות נפוצות ושימושיות שנמצאות בסוגי מדי טמפרטורת מזון.
סוגי מדי טמפרטורה למזון
כדי למצוא במהירות את מד הטמפרטורה המתאים ביותר עבורך, ארגנו את הסוגים השונים לפי חמש קטגוריות עיקריות, וצרפנו דוגמאות של מוצרים איכותיים. אם יתעוררו אצלכם שאלות לאחר סקירת סוגי מדי הטמפרטורה של המזון, תוכל לדבר עם מומחה בנושא
מד טמפרטורה מוט דקירה וטבילה
מכשירים אלה הידועים בתור מדי טמפרטורה מוט דקירה וטבילה, הם מדי טמפרטורה הזולים ביותר להערכת הטמפרטורה של נוזלים ומזונות מוצקים למחצה. הם מורכבים ממסך דיגיטלי קטן ומוט דקירה ממתכת
מד טמפרטורה מתקפל בטיחותי
למד טמפרטורה מתקפל יש בדיקה שמתקפלת כנגד גוף המדחום. מנגנון הקיפול מבטיח הגנה על המשתמש כאשר אינו בשימוש ומקל על הובלה בטוחה.
מדחום עם חיישן נפרד
לראות את תצוגה הטמפרטורה הנובעת שהחיישן טבול במזון מרוחק מהצג
מדי חום אינפרא אדום
מדי חום מסוג אינפרא אדום ממלאים תפקיד מפתח בתעשיית המזון. עם זאת, מדי חום מסוג IR ימדוד רק את טמפרטורת פני השטח של המזון, לא את הטמפרטורה הפנימית. כדי למדוד את טמפרטורת המזון הפנימית, תזדקק למדחום בדיקה.
מדי טמפרטורה אינפרא אדום מועילים לבדיקות טמפרטורה מהירות כמו דגימת טמפרטורה של סחורה נכנסת וסריקת טמפרטורת פני השטח של סירים ומחבתות.
מדחום כפול - אינפרא אדום ומד חום לבדיקה
מדחום אינפרא אדום ומד חום לבדיקה מציעים את הטוב משני העולמות. מדחום המאפשר בדיקות מהירות של טמפרטורת פני השטח ובדיקות מדויקות של טמפרטורת הליבה. אנשי מקצוע רואים במדי חום מעין אלה הסטנדרט בה' הידיעה למדידת טמפרטורת מזון בכל מצב.
לסיכום
שמירת הטמפרטורה הנכונה היא המפתח להכנה, איחסון, הובלה ומכירת סוגי מזון הבטוחים לאכילה, טעימים ובאיכות גבוהה. הדרך הטובה ביותר להבטחת הטמפרטורה היא לנטר את הטמפרטורה של המוצרים באמצעות מד טמפרטורה למזון.