בין אם אתם מבשלים לעצמכם, למשפחה שלכם או לאורחים במסעדה, עליכם לפעול לפי הנחיות בריאותיות ובטיחותיות בעת הכנת בשר. מד חום לבשר הוא כלי שימושי למטבח שיכול לעזור לכם לבשל עוף, בקר ופילה בטמפרטורה הנכונה.
קודם כל בואו נבין מזה מד חום לבשר
מד חום לבשר הוא מכשיר קטן המודד את הטמפרטורות הפנימיות של בשר וחלבונים אחרים. מזונות כמו עופות, בקר וביצים צריכים להגיע לטמפרטורה מינימלית כדי להשמיד חיידקים, מזיקים ולמנוע מחלות הנימצאות במזון. מדי טמפרטורה האלו יעזרו לכם להגיע לטמפרטורה הרצויה מבלי לפגוע במזון.הם זמינים בגרסאות דיגיטליות וידניות.
מה המטרה של מד חום לבשר
חלבונים כמו בקר, עוף וביצים חייבים להיות מבושלים לטמפרטורה מסוימת כדי לחסל חיידקים כמו E. coli וסלמונלה. מד חום לבשר מאפשר לכם להבין מתי החלבונים מגיעים לטמפרטורה המינימלית לאכילה בטוחה. לדוגמה, עוף חייב להיות מבושל בטמפרטורה פנימית של 165 מעלות פרנהייט, בעוד בשר טחון חייב להיות מבושל ל-160 מעלות פרנהייט לפחות, סטייק חייב להיות ב-145 מעלות פרנהייט.
איך לעבוד נכון עם מד חום לבשר
1.בדיקה ראשונית: הנח את המדחום במיכל מלא בקרח ומים והמתן 20 שניות לקריאה. אם הטמפרטורה בתצוגה היא 32 מעלות פרנהייט (או אפס מעלות צלזיוס), המד מכויל נכון ומוכן לשימוש. אם המד חום לא מגיע לטמפרטורה המתאימה, הכיול כבוי, וייתכן שתצטרכו לכייל מחדש בהתאם להוראות היצרן.
2. בדוק את הטמפרטורה במהלך תהליך הבישול: אם תוציאו את הבשר או תבשיל אחר מהאפייה שלו כדי למדוד את הטמפרטורה אתם תקבלו תוצאה שגיאה.כל בדיקה של טמפרטורה צריכה להיות בתהליך ההכנה.
3.עניחו את המד חום בחלק העבה של הבשר: כדי לאמוד את הטמפרטורה של נתח בשר גדול, הכניסו את המד דרך מרכז החלק העבה ביותר של הבשר.יש להשאיר בערך 10 שניות את המד בתוך הבשר עד שתוציאו אותו.
4. קריאת הטמפרטורה: לאחר מדידת הטמפרטורה במד חום, בדקו את התוצאה הדיגיטלית כדי לקבוע את מידת העשייה של הבשר. אם הטמפרטורה לא עמדה בדרישות הטמפרטורה המינימלית, יש להמשיך ולבשל בצורה מפוקחת