חברת אם.אר.סי מספקת בישראל מכשירים לבדיקת אטימות אריזות לזיהוי דליפות מחורים באריזה,אנלייזרים לבדיקות חמצן ודו תחמוצת הפחמן,
בדיקות רמת הואקום באריזה.
מוצרי מזון-גבינות,נקניקים,חטיפים,ירקות,מאפים עוברים תהליכים רבים כדי לשמור על ההרכב התזונתי שלהם ואורך חיי המדף שלהם,
המוצרים נארזים באריזות אטומות שמולחמות היטב ומונעות חדירת רטיבות,חימצון,התפתחות של חיידקים,בקטריות וחומרים רעילים,
האריזות מונעות שינוי בהרכב התזונתי והכימי של המוצר ושומרות על הטעם,הריח,הפריכות,המשקל והצבע של המוצר .
האריזות מושפעות מחום ולחץ בסביבתן ועלולות לאבד את יעילותן לאורך זמן.
אם האריזה אינה סגורה ואטומה היטב יפגע המוצר.
בדיקת אטימות: זיהוי בועות במים
מבחן האטימות, הידוע גם בשם מבחן הבועות, הוא שיטה המשמשת להערכת תקינותם ואופיים חסין הדליפות של שקיות מתנפחות ואריזות אטומות.
בדיקה זו נמצאת בשימוש נרחב בתעשיית המזון ובמגזרים שונים אחרים כדי להבטיח את האיכות והבטיחות של האריזה.
נוהל בדיקה, כיצד פועלת בדיקת האטימות: זיהוי בועות במים
בדיקת האטימות באמצעות זיהוי בועות במים היא שיטה פשוטה אך יעילה לבדיקת נזילות בשקיות מתנפחות ואריזות אטומות. להלן מדריך שלב אחר שלב לאופן פעולת הבדיקה:
הכנה:
ציוד דרוש: מיכל מלא במים (גדול מספיק כדי להטביע את פריט הבדיקה במלואו), משאבת אוויר או מקור לניפוח השקית או האריזה, ומד לחץ אם נדרש לחץ ניפוח מדויק.
התקנה:
ודא שמיכל המים נקי ונקי מכל מזהמים שעלולים לטשטש את ההתבוננות בבועות.
נפח את הפריט: השתמש במשאבת האוויר כדי לנפח את השקית או האריזה ללחץ הפעולה הרגיל שלה. אם פריט הבדיקה הוא חבילה, ודא שהיא אטומה כפי שהיא תהיה בשימוש רגיל.
בדיקת לחץ: ודא שהפריט מנופח ללחץ המתאים באמצעות מד לחץ במידת הצורך.
טבילה:
טבלו את הפריט: טבלו בזהירות את השקית או האריזה המנופחים למים. ודא שהוא שקוע במלואו ואינו צף על פני השטח.
ייצוב:
החזק את הפריט יציב מתחת למים כדי למנוע תנועה, מה שעלול לגרום לכיסי אוויר ולסימנים כוזבים של דליפות.
תַצְפִּית:
שימו לב לבועות: צפו היטב בפריט השקוע על נוכחותן של בועות אוויר. בועות אוויר הבורחות מהפריט מעידות על נוכחות של דליפה.
מיקום וגודל:
שימו לב למיקום ולגודל של בועות כלשהן. בועות גדולות ומתמשכות מעידות על דליפה משמעותית, בעוד שבועות קטנות מזדמנות עשויות להעיד על דליפה קלה.
רישום התוצאות:
רשמו את המיקום, הגודל והתדירות של הבועות שנצפו. תיעוד זה מסייע בזיהוי חומרת הדליפות והמיקום המדויק.
קריטריונים לעבור/נכשל: בהתבסס על תקני התעשייה או דרישות ספציפיות, קבע אם הפריט עובר או נכשל במבחן האטימות.
יישומים של בדיקות אטימות
תעשיית המזון: מבטיחה שאריזת המזון אטומה, מונעת קלקול וזיהום.
מכשירים רפואיים: מאמת את הסטריליות והשלמות של אריזה רפואית.
תרופות: מגן על התוכן מלחות ואוויר, מבטיח יעילות ובטיחות.
מוצרי צריכה: מאשר את העמידות והאיכות של אריזות לאלקטרוניקה, טקסטיל ועוד.
שימוש תעשייתי: בודק רכיבים שחייבים להישאר אטומים במכוניות, תעופה וחלל ויישומים תעשייתיים אחרים.
יתרונות
פשטות: הבדיקה קלה לביצוע במינימום ציוד.
חסכוני: זול בהשוואה לשיטות בדיקה מורכבות יותר.
תוצאות מיידיות: דליפות נראות מיד, מה שמאפשר הערכה מהירה.
חסרונות
רגישות: עשוי שלא לזהות דליפות קטנות במיוחד. ייתכן שיהיה צורך בשיטות משלימות עבור יישומים קריטיים.
סובייקטיביות: מסתמכת על בדיקה חזותית, שיכולה להשתנות בהתאם לניסיון ותנאי המפעיל.
גורמים סביבתיים: טמפרטורת המים ועקביות הלחץ חיוניים לתוצאות מדויקות.