מד טמפרטורה למזון או מד חום לבשר הינו כלי חיוני בבישול. מד טמפרטורה יכול לומר לכם מתי האוכל שלכם הכי טעים כדי שלא תבשלו אותו יתר על המידה.אך חשוב מכך, מד חום מזון/בשר יגיד לכם מתי המנה שלכם מבושלת בטמפרטורה הנכונה כך שהיא בטוחה לאכילה.
מדוע להשתמש במד טמפרטורה למזון?
בטח שמעתם שההמבורגרים מוכנים כשהמיצים שלהם מתבהרים ושעוף מוכן כשהוא לא ורוד בפנים.אבל לעיתים קשה להבין בצורה טבעית מתי האוכל מוכן,הדרך הטובה ביותר לדעת אם האוכל שלכם מוכן הוא להשתמש במד חום למזון. רק כאשר האוכל שלכם הגיע לטמפרטורה מסוימת, אתם יכולים לדעת בוודאות שחיידקים חוסלו.גם אם נראה לכם שהאוכל מוכן, ייתכן שהפנים לא יתבשל מספיק. ברגע שתשתמשו במד טמפרטורה למזון,תוכלו למדוד את הטמפרטורה הפנימית של המזון. זה חשוב במיוחד עבור מנות גדולות כמו תרנגול הודו שלם או עוף. בבישול בשר כדאי להשתמש במד חום לבשר.
רכישת מד טמפרטורה למזון
הטרמומטרים הטובים ביותר הם אלה שנותנים לך את הטמפרטורה באופן מיידי ובמספר מדויק.בחרו טרמומטר דיגיטלי לקריאה מיידית לקבלת תוצאות בקלות ובמהירות.
סוגי מדי טמפרטורה למזון
ישנם סוגים רבים ושונים של מדי טמפרטורה בהם אתם יכולים להשתמש בהתאם למזון שאתם מבשלים. השתמשו בתרשים זה כדי לעזור לכם להחליט אילו מתאימים עבורכם.
קריאה מיידית / קריאה מהירה-(זו הבחירה הטובה ביותר אם אתה יכול לקבל מד חום אחד בלבד)טוב לכל המאכלים.עובד על נתחי בשר או עופות עבים ודקים
חסין תנור (נשאר בבשר בזמן שהוא מתבשל)-הטוב ביותר עבור הודו שלם, צלי, תבשילי לחם ובשר.אין להשתמש במאכלים דקים (המבורגר, סטייק, נתחי עוף).
ידני (לא דיגיטלי)-שימוש בצלי בלבד
מד חום מזלג-מתאים לכל המאכלים
מתי להשתמש במד טמפרטורה למזון
עוף שלם-בסוף סיום הבישול.הסר מהאש לפני הבדיקה.
טורקי שלם-סמוך לסוף הבישול לאחר הסרתו מהאש
קציצות בשר, צלי, , מנות ביצים-בסוף סיום הבישול
סוף סיום המבורגרים, סטייקים, צלעות, נתחי עוף-בסוף סיום הבישול.הסר מהאש לפני הבדיקה.
טיפים לשימוש
-בדקו את הטמפרטורה של מאכלים דקים (כמו המבורגר) דקה לאחר הסרתם מהאש ולמזונות סמיכים (כמו צלי) 5-10 דקות לאחר הסרתם מהאש.
-השאירו את המד למשך 30 שניות לפני קריאת הטמפרטורה.
-למאכלים עבים בדקו בכמה מקומות שונים
-שטוף היטב אחרי שימוש את המד
-קרא את הוראות היצרן לפני השימוש.