אחד הישומים הנפוצים עבור תנורי שריפה למעבדה אלו תנורים המשמשים לחימום ושריפת דגימות דליקות על מנת לקבל אפר,
את שאריות האפר שמתקבל מנתחים כדי ללמוד את תכונותיו של החומר.
הדגימות הדליקות אלו חומרים אורגניים דוגמת שפכים-בוצה,משקעים,פסולת,אדמה,שרפים,פלסטיקה,עצים,מזון,פחמימות ועוד.
-תנורי האפר מתוכננים כדי לספק תנאי בעירה אופטימליים כדי להבטיח בעירה מלאה של המדגם,התנורים מספקים זרימה רציפה של אוויר שחומם מראש דרך החדר,
בד"כ עי ידי פתחים בתחתית של הבידוד של הדלת.
גופי החימום מוגנים ומוסתרים על ידי פלטות אלומינה או סילקון קרביד, כדי למנוע פגיעה של הגזים הנפלטים מהחומרים האורגניים לתקוף את גופי החימום.
גופי החימום ממוקמים בד"כ בארבעת הצדדים(בתחתית,בתקרה ובשני צידי התנור)
ארובה לפינוי הגזים הנפלטים.
את הדגימות מכניסים לתנור בכוריות,כדי להקל על הכנסה והוצאה נוחים ולהגדיל את כמות הכוריות והדגימות,התנור מגיע עם מגשי מתכת ומתלים
המתאימים לעבודה בטמפרטורות גבוהות.
-בישומי שריפה שבהם יש לעקוב אחר שינוי במשקל של הדגימה במהלך תהליך החימום.
תנור שריפה אפר מצויד במאזניים ושינוי משקל של הדגימה נבדק במהלך תהליך החימום למשל, בקביעת תכולת החומר האורגני בחומרים כמו משקעים, בוצה, אדמה ופסולת.
אנליזות מסוימות עשויות להיות מושפעות מאלומינה או אבק סיליקה - החומרים המשמשים בדרך כלל לבניית תאי שריפה. כדי למנוע זאת תא תנור GSM בנוי מחומר קוורץ מותך.
עיצוב זה מציע גם בלימה מעולה של אדים אגרסיביים ומאכלים כגון חומצות גופרית, חנקתי וחומצות הידרוכלוריות על ידי הרחקתם מגופי החימום. בנוסף אם צוין כניסת גז אופציונלית, העיצוב הסגור ממזער את דליפות הגז מהתא.
בתהליכים שבהם הגזים הנפלטים מכילים כמות גדולה של חלקיקים עשן ,משתמשים בתנור נוסף AFTER BURNER שיושב על פתח הפליטה ומבצע שריפה נוספת של החלקיקים כדי למנוע את זיהום הסביבה.