אם אתם מאחסנים, מכינים, מבשלים, או מוכרים מזון, עליכם לשמור על הטמפרטורה הנכונה עבור המוצר שלכם כדי להבטיח בטיחות ואיכות מזון. הדרך היחידה לעשות זאת היא באמצעות מד חום למזון.
במאמר זה נסביר את הסוגים העיקריים של מדי חום כדי שתוכלו למצוא את הטוב ביותר עבור היישום שלכם.
מה הוא מד חום למזון
מד חום למזון נקרא גם מד טמפרטורה למזון הוא כלי למדידת טמפרטורה של מזון וחומרי גלם למזון .
נקודות חשובות בבחירת מד חום למזון
- טווח טמפרטורה: בדקו מה טווח הטמפרטורות שאתם צריכים למדוד. ודאו שהמד הטמפרטורה שנרכש יכול למדוד את הטווח הרצוי במדויק.
- דיוק: ככל שהדיוק גבוה יותר, כך העלות גבוהה יותר. יש לבחור בדיוק לפי סוג המזון.
-סוג המזון: בחירה של מד טמפרטורה צריכה להיות לפי סוגי המזון שאתם משתמשים
-פונקציות אחרות: תאימות ל-HACCP, רישום נתונים, כיול ואחיזת נתונים הם דוגמאות לתכונות נפוצות ושימושיות שנמצאות בסוגי מדחום מזון מתקדמים יותר.
מדוע משתמשים במד חום למזון
מד טמפרטורה למזון הוא כלי חיוני ליישומים בתחום המזון. לשימוש במד חום מזון יש שני יתרונות מרכזיים:
- בטיחות המזון: שימוש במד עוזר לכם להבין האם האוכל עומד בטמפרטורה הרצויה ולא מסוכן לאכילה.
- מידת הבישול הרצויה: הכנת מזון דורשת טמפרטורות ספציפיות כדי להשיג תוצאות רצויות, למשל, בשר.לכן כדאי להשתמש במד חום לבשר
סוגי מדי חום למזון
1.מד טמפרטורה למזון אטום למים מ 40- עד 200 מעלות צלזיוס
תוצרת EXTECH USA
עם דוקרן באורך 70 מ"מ
תחום טמפ מ 40- עד 200 מעלות צלזיוס
למזון,נוזלים,מקררים,חדרי אחסון ומעבדות
2.מד טמפרטורה לבשר,עוף,דגים,מזון
תוצרת EXTECH USA
טווח 40- עד 250+ צלזיוס
עם גשש באורך 61מ"מ מנירוסטה.
קוטר 3.25ממ,בקצהקוטר 2ממ*20ממ
תגובה מהירה,
רזולוציה 0.1 צלזיוס
מידות 116*38*20מ"מ