רכישת פלטה נראית די פשוטה, עד שאתה צריך לעשות את זה.
ברגע שאתה מתחיל לבדוק את האפשרויות שלך, אתה מוצא שפע של דגמים, כל אחד עם תצורות מרובות, ותכונות שמעולם לא שקלת.
מה מתאים לך? אילו אפשרויות אתם צריכים, ואילו תכונות מיותרות? בואו נפרק את זה, תכונה אחר תכונה.
פלטת חימום או פלטת חימום עם בוחש מגנטי
פלטה חמה מחממת תמיסות, בוחש מגנטי מערבב תמיסות, ופלטה עם בוחש עושה את שניהם.
רוב המעבדות ירצו את שתי היכולות גם של חימום וגם של בחישה, אבל מעבדות מסוימות שמריצות רק סט מוגבל של פרוטוקולים יכולות לבחור רק חימום או רק בחישה.
כאשר אתה מקים מעבדה חדשה, או מרחיב מעבדה קיימת, הקפד להצטייד בציוד המתאימים: כלי זכוכית עמידים בחום לחימום, ומגנטים מצופים טפלון לערבול.
פלטה עשויה אלומיניום או קרמיקה
אם התהליך שלך דורש טמפרטורות מעל 400 מעלות צלזיוס או שאתה משתמש בכימיקלים קורוזיביים, בדרך כלל נדרשת פלטה קרמית עליונה (לפעמים נקראת פלטת זכוכית או זכוכית קרמית).
לפלטות חמות עשויות אלומיניום אין את העמידות בטמפרטורה של מעל 370 מעלות צלזיוס.
לעומת זאת,אם צריך לחמם כלי מתכת או אמבטיות חול, פלטות חמות עשויות אלומיניום מומלצות מאוד. הסיבה לכך היא שכלי מתכת עלולים לגרום לשבר על משטח קרמיקה כתוצאה מלחצים תרמיים של הפרשי טמפרטורה בנקודות שונות,
אם אתה צריך לחמם כלי מתכת או אמבטיות חול על פלטה קרמית, עשה זאת בטמפרטורה הנמוכה ביותר האפשרית.
במעבדות שבהן אף אחת מהנסיבות הללו לא חלה, יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהפלטות.
לפלטות אלומיניום יש טמפרטורה אחידה יותר על פני השטח שלהם. קל יותר לנקות משטחי קרמיקה אך יש סיכוי גבוה יותר לנזקים פיזיים קלים בצורת שבבים ושריטות.
יש פלטות אלומיניום בציפוי קרמי . פלטות אלה הם פשרה בין התכונות של כל אחת מהן. הם מספקים אחידות טמפרטורת בינונית, קל לנקות אותן, ויש להם טמפרטורה מקסימלית נמוכה יותר בהשוואה לחלק עליון מקרמיקה.
מידות חלק עליון של הפלטה
גודל עליון גודל עליון צריך להיות מוכתב לפי גודל הכלי המרבי שבו אתה מתכוון להשתמש.
באופן אידיאלי, קצוות הכלים לא צריכים לבלוט מהפלטה. שים לב ששטח החימום עשוי להיות קטן מהגודל הכולל בפלטות קרמיות עליונות שההולכה התרמית שלהן פחות טובה.
זה בסדר כל עוד שטח החימום גדול מספיק כדי להתאים לצרכים שלך.
זה אפילו יכול להיות יתרון, שכן הוא מפחית את הסיכוי לכוויות מנגיעה בטעות בדפנות המכשיר.
לכלים קטנים בנפחים עד 500מ"ל תספיק פלטה בקוטר עליון של 135מ"מ,לכלים גדולים יותר יהיה צורך בפלטה במידות גדולות יותר,180*180מ"מ או 250*250מ"מ או 300*300מ"מ.
מקסימום משקל\נפח
אם משתמשים בנפחים העולים על שתי ליטר יש לוודא שהפלטת חימום יכולה לשאת את העומסים הללו, על ידי בדיקת קיבולת המשקל שלה.
הספק החימום
הספק גבוה יותר אומר שאתה יכול לחמם את אותו נפח תמיסה מהר יותר. פלטות חמות משתמשות בגופי חימום התנגדות, כלומר 100% מהספק המפורטים מומרים לחום.
חלק מהחום הזה הולך לאיבוד באוויר ולא בחימום התמיסה שלך - ככל שתחתית הכלי שלך קטנה מאזור החימום החום שהולך לאיבוד גדול יותר.
ובכל זאת, אם אתה רוצה הערכה גסה של כמה זמן ייקח לפלטת חימום מסוימת לחמם את התמיסה שלך לטמפרטורת היעד שלהם, אתה יכול ממש לעשות את החישוב.
וואט הוא ג'אול אחד לשנייה, ו-4.2 ג'אול יחממו 1 גרם מים במעלה אחת.
חשוב להזמין פלטה במתח הפעלה של ישראל 230וולט.
דיוק ויצבות מהירות הערבוב
אם היישום שלך דורש מהירות ערבוב מדויקת, יש צורך בבקרת מהירות דיגיטלית . אם יש צורך בבקרת מהירות איטית של עד 200 סיבובים לדקה יש לבחור בבוחש מגנטי עם מנוע DC אפילו עם המאפיינים האלה, כמובן, כל מי שהשתמש בצלחת ערבוב במשך זמן רב מכיר את הריקוד המתנודד של המגנט. בדרך כלל, הפיתרון היא להנמיך את המהירות ולהעלות אותה שוב בהדרגה, כדי לתת למגנט הזדמנות שנייה להסתובב כמו שצריך.
בתמיסות שמשנות את צמיגותן תוך כדי ערבול כשרוצים לשמור על מהירות קבועה יש צורך במנוע AC עם משוב ששומר על מהירות קבועה בהתאם לשינוי בצמיגות.
דיוק ויציבות החימום
לא כל המעבדות יצטרכו בקרת חימום מדויקת על הפלטות החמות שלהן. רוב הפלטות החמות יכללו פוטנציומטר חום מתכוונן ללא יחידות משמעותיות, או בקרת טמפרטורה עם יחידות שיש להן רק קשר מפוקפק עם הטמפרטורה של התמיסה בפועל.
ביישומים שבהם נדרשת בקרת טמפרטורה מדויקת, יש צורך בחיישן טמפרטורה שיהיה טבול בתמיסה ובקרת הטמפרטורה תהיה על הנוזל. בקר טמפרטורה איכותי מסוג PID יבטיח יציבות וחזרתיות טובים של כל תהליך וימנע פיקים של טמפרטורה.
גשש טמפרטורה חיצוני
גשש טמפרטורה חיצוני מתחבר בגב הפלטה למערכת בקרת הטמפרטורה ומחליף את חיישן הטמפרטורה שנמצא בתוך הפלטה,את החיישן החיצוני יש לטבול בתוך התמיסה ,כך שבקרת הטמפרטורה תתבצע על התמיסה,חיישן הטמפרטורה
עשוי נירוסטה בקוטר 3-5מ"מ ולפעמים מוגן בצינורית זכוכית או טפלון כשטבול בתמיסות קורוזיביות.
חשוב להקפיד לטבול את החיישן ולא להשאירו באוויר,השארתו באוויר עלולה לגרום לשריפת הפלטה ,כי בקר הטמפרטורה יחמם ללא הפסקה.
תצוגה ולחצנים
יש מגוון רחב של תצוגות ומקשים והבחירה לפי נוחותו של המשתמש למסכי מגע וללחצנים ללא תפרים יש יתרון קטן על פני כפתורים וכפתורים מסורתיים, בכך שקל יותר לנקות אותם ופחות סביר שייפגעו מנוזלים שישפכו עליהם.
בטיחות
מכשיר חימום המשלב חשמל עם נוזלים דורש מכשיר בטיחותי עם אישורי בטיחות בין לאומיים,
עליך לשקול יותר תכונות בטיחות נוספות, כגון מיקום במקום רחוק מחומרים דליקים ,רצוי במקום קריר, עמידות כימית, עמידות לנוזלים וניטור של גזים רעילים שנפלטים בתהליך, אם אתם מתכוונים לחמם פתרונות שעלולים לייצר אדים דליקים, יש להשתמש בפלטה חסינת פיצוץ עם בית אטום לחלוטין, כדי למנוע הצתה בשוגג. הבטיחות, כמובן, חייבת לקחת בחשבון גם את הגורם האנושי. בין אם מחוסר תשומת לב או בורות.ולכן יש לעבוד עם הדרכה ולפי נהלים ברורים,כדי למנוע פיצוצים ודליקות.
הדרך הטובה למנוע את תאונות הטמפרטורות הללו היא לרכוש פלטה חמה עם בדיקה ובקרת טמפרטורה מדויקת ולא לשכוח להכניס את החיישן לתמיסה.