מעילי חימום מעבדתיים של MRC עם בקרת טמפרטורה אנלוגית או דיגיטלית לנפחים שונים עם סטיררים מגנטיים אופציונליים. לחימום מיכלים וכלים מעבדתיים, למפעלי מזון ולתעשייה.מעילי חימום מאפשרים מגע ישיר עם כלי זכוכית ללא חשש להתנפצות מכיוון שגוף החימום מבודד בדרך כלל מהמיכל.הטמפרטורה למעילי חימום נשלטת בדרך כלל על ידי רסטוסט, מה שהופך את שמירת הטמפרטורה לפשוטה יותר.אם אתם מחפשים פתרון חימום מדויק וקל לשימוש, מעיל חימום למעבדה היא אלטרנטיבה טובה לחימום.מעילי חימום משמשים למיצוי ולזיקוק חומרים,כמו מיצוי טעמים וארומה של מזונות,שימושי היום בבישול מולקולרי ובתחום הכנת משקאות אלכוהוליים. זה דורש מערכת של כלי זכוכית
בחירת מעיל חימום מעבדתי
-מעיל חימום הוא מכשיר במעבדה לצורך חימום הומוגני של נוזלים בקולבה עגולה.
מעיל חימום משמש לחימום של קולבה עגולה סביב כל המעטפת שלה להבדיל מפלטת חימום שמחממת רק בתחתית.
-מעיל החימום צריך להתאים לנפח כלי הזכוכית שאותה הוא מחמם כדי שיתקבל מגע הדוק
בין הכלי לבין גוף החימום, הנפחים נעים מ-50מ"ל ועד מעילי חימום של 10ליטר.
-טווח הטמפרטורה של מחמם הקולבות הוא עד 450 צלזיוס ופופולרי מאד בתהליכים של מיצוי,אידוי וזיקוק.
בתחום המזון,הבוטניקה,הקנאביס ועוד.
-בקרת הטמפרטורה יכולה להיות אנלוגית או דיגטלית,וניתן להזמין אותו בתוספת של בוחש מגנטי לערבול התמיסה.
-הקולבה יכולה להגיע עם תוספת למערכת קירור מזכוכית בחלקה העליון כדי לבצע מיצוי או אידוי של החומר.
-יש להקפיד לא להפעיל את מעיל החימום ללא כלי זכוכית עם נוזל בתוכו דבר שיגרום לשריפת גוף החימום,
שבירת כלי הזכוכית ושפיכת הנוזל לתוך מעיל החימום תגרום לשריפת גוף החימום ולהרס המכשיר.
-יש מעילי חימום אוניברסליים שמתאימים לכלים מנפח 250מ"ל ועד 2000מ"ל שמוגנים נגד שבר ודליפת נוזל לתוכם
שימושים של מעילי חימום מעבדתיים
מעילי חימום משמשים למיצוי ( Soxhlet extractor) בתעשיית המזון
לאנליזות של שומנים בחומרי גלם של מזון ומזונות מוגמרים,מזונות לחיות מחמד,
גרעינים,זרעים ודגנים,מזונות מן החי ודגים,ומוצרי חלב.
מעילי חימום משמשים במעבדות לעיכול של חומרים אורגניים(Kjeldahl Digestion)
לאנליזות של קרקע ,בתעשיית המזון והפרמצבטיקה.