פילטרציה למעבדה היא תהליך פיסיקלי של הפרדת מוצקים מזורם-נוזלים או גזים, על ידי השמת מדיום שדרכו רק הזורם יכול לעבור. הזורם שעובר את המדיום מכונה "פילטראט".תרשים של פילטרציה פשוטה:
חלקיקים גדולים מידי בהזנה לא יכולים לעבור דרך המבנה הסריגי של הפילטר, בזמן שהזורם וחלקיקים קטנים כן עוברים דרכו והופכים לפילטראט.
פילטרציית שאיבה היא טכניקה מקובלת במעבדות כימיה לזירוז קצב הפילטרציה. בפילטרציה פשוטה , כח הכבידה מהווה את הכח המניע לתנועת הנוזל דרך הפילטר. בפילטרציית וואקום מפל לחצים הוא הכח המניע ליניקה. היתרון בכך הוא
במינון של קצב הסינון כתלות בעוצמת השאיבה של אוויר מתוך משפך ביכנר. חשוב לשים לב שהוואקום לא גבוה מידי היות ונייר הפילטר עשוי להיקרע, ואף כלי הזכוכית עשוי להישבר.
מערכות סינון למעבדה
מערכת סינון קומפלטית- 3 מקומות
יישומים של מערכות סינון קומפלטית
סינון הוא תהליך חשוב בתעשיות שונות ויישומים מדעיים. כמה יישומים נפוצים של סינון כוללים:
-סינון של תמיסות מימיות משמש בדרך כלל להסרת מוצקים מרחפים, מיקרואורגניזמים ומזהמים אחרים. לדוגמה, מי השתייה עוברים סינון על מנת להסיר זיהומים שיכולים להשפיע על הטעם והבטיחות של המים.
-בתחום הביוטכנולוגיה נעשה שימוש בסינון להבהרת אמצעי תרבית תאים ומאגרים. זה חשוב בשמירה על הטוהר והיציבות של תרביות תאים, והבטחת תוצאות מדויקות בניסויים.
-בסינתזה כימית, סינון משמש להפרדת מוצרים מוצקים מתערובות תגובה. זה חשוב בתהליך הטיהור ועוזר לשפר את איכות המוצר הסופי.
-בתהליכים תעשייתיים משתמשים בסינון להסרת זיהומים מממסים. לדוגמה, סינון גס משמש להסרת זיהומים גדולים יותר מממיסים תעשייתיים, מה שעוזר להאריך את חיי המסננים במורד הזרם ולמנוע סתימה.
כוסות סינון למעבדה מבית אמ.אר.סי.
במעבדות רבות מבצעים סינון של נוזלים:
במעבדות שמטפלות במי שתייה,בהתפלת מים,במי שופכין מבצעים סינון של תמיסות מימיות לזיהוי של מוצקים מרחפים ומיקרואורגניזמים שונים.
הסינון מבוצע על ידי נייר סינון צפוף במיוחד של חורים בקוטר 1 מיקרומטר ופחות מכך.לשם כך משתמשים במשאבת ואקום וכוסות סינון שלתוכם מוזגים את הנוזל הנבדק.
הכוסות נבדלים זה מזה בחומר שהם עשויים:כוסות סינון מפלסטיק חד פעמיים,כוסות סינון מזכוכית או נירוסטה שניתנים לעיקור שמשתמשים בהם במעבדות מים,מעבדות כימיות
להפרדות של ממיסים כימיים ותעשייתיים.
במעבדות שבהן יש בדיקות רבות וצורך בפירוק והרכה מהירים של הכוסות סינון משתמשים בכוסות מגנטיות שניתנות לפירות והרכבה מהירים ביד אחת.
ניירות סינון למעבדה
נייר סינון עגול בקוטר 47מ"מ או 90מ"מ לסינון הפרה וטיהור למעבדה
Pall, מסנן סיבי זכוכית
◆ לנייר סינון סיבי זכוכית יש את המאפיינים של קצב זרימה גבוה ויכולת אחיזת לכלוך גבוהה.
בהשוואה לחומרי סיבים אחרים וחומרים סינתטיים, יעילות הסינון גבוהה יותר.
יכול לסנן חלקיקים עדינים מעל 1מיקרון , וניתן ליישם אותה לסינון תמיסות מלוכלכות ונוזלים ביולוגיים ומוצקים מרחפים.
Pall, מסנן MCE
◆ קרום מסנן סיבי MCE היברידי הוא תערובת של ניטרוצלולוזה ותאית. זהו קרום פילטר הידרופילי עם מאפיינים עקביים של קצב זרימה גבוה, והוא יכול לספק מבנה עקבי של נקבובית ומפרטי גודל נקבוביות רחבים.
קרום המסנן מתוכנן עם קווי רשת כדי להקל על חישוב ספירת המושבות והוא מתאים לזיהוי ספירת חיידקים, קוליפורמים ומיקרואורגניזמים אחרים .
אמ.אר.סי מספקים מגוון רחב של אביזרים למערכות סינון למעבדה.
סוגי אביזרים לסינון בוואקום למעבדה:
1.כוס סינון מנירוסטה SF למעבדה:
עשויים מפלדת אל-חלד SS316, המשפכים הללו עמידים וניתנים לביצוע אוטומטי, מתאימים לבדיקות מיקרוביולוגיות. הם מגיעים בקיבולות שונות, כולל אפשרויות של 100 מ"ל, 300 מ"ל ו-500 מ"ל.
2.כוס סינון מגנטי מפלסטיק מעבדתי
כוסות אלו מתוכננים לספק אטימה מאובטחת עם כוח מגנטי, מה שהופך את ההרכבה והפירוק למהיר וקל. הם אידיאליים ליישומים הדורשים תהליכי סינון מהירים.
3.כוס סינון מזכוכית למעבדה
משמש בדרך כלל ליישומים הדורשים עמידות כימית ותאימות לממסים שונים. כוסות סינון למעבדה אלו מתאימים לסינון חלקיקים עדינים.
4.כוס סינון מזכוכית לפילטר
משפכים אלה מצופים ב-PTFE לעמידות כימית משופרת, מה שהופך אותם למתאימים לסינון כימיקלים וממיסים אגרסיביים.
5.נייר סינון למעבדה
נייר סינון המשמש לתהליכי סינון שונים.
6. מיכל איסוף נוזלים מעבדתי
מיכלי ואקום לאיסוף נוזלים במעבדה הוא מיכל מיוחד המיועד לאיסוף וסילוק בטוח של פסולת נוזלית שנוצרה במהלך ניסויים ונהלים במעבדה. בקבוקים אלו הם מרכיב חיוני בבטיחות ויעילות המעבדה, המבטיחים ניהול נכון של פסולת מסוכנת