קלורימטר הוא מכשיר אשר משמש למדידה של חום הנפלט מתגובות כימיות או משינויים פיזיקליים. ישנם סוגים שונים של קלורימטר שמבוססים על שיטות שונות.
קלורימטר פיצוץ הוא סוג של קלורימטר בו הנפח קבוע, והוא משמש למדידת חום הבערה של תגובה ספציפית. הבסיסי מורכב ממיכל ומדחום שבתוך המיכל מכניסים את החומר שמדודים אותו. בזכות ההבדל בטמפרטורות ניתן לבדוק את ערכי האנרגיה של החומר.
קלורימטר פיצוץ מורכב בבסיסו מכלי קיבול המכיל את הדוגמא הנבדקת, חמצן, מים, בוחש, תרמומטר, שכבת בידוד למניעת זרימה של חום מהמכשיר לסביבתו ומעגל הצתה המתחבר לפצצה עצמה
בתעשיית המזון קלוריה היא יחידת מידה של אנרגיה-כמות האנרגיה הדרושה להעלאת הטמפ' של 1 גרם מים במעלת חום אחת בתנאי לחץ אטמוספריים. קלוריות במזון למעשה נמדדות בקילוקלוריות, כלומר 1000 קלוריות "אמיתיות" מיוצגות בקלוריה אחת שרשומה בערך התזונתי של מוצר מזון.
יצרני מזון משתמשים בקלורימוטר פיצוץ למדידת הערך הקלורי של המזון. בתהליך זה, ממקמים את מוצר המזון במיכל אטום מלא במים, ושורפים את המזון בעזרת אנרגיה חשמלית. בתום התהליך, מתבצעת מדידה של השינוי בטמפ' המים וממנו ניתן להשליך על כמות הקלוריות שנשרפו.
שימושים נוספים בקלורימטר פיצוץ: מדידת הערך הקלורי של פחם, נפט, מלט, דלקים, דלקי ביומסה מוצקה וחומרים דליקים אחרים.
התאמת דגמי CALO של MRC לתקנים:
- GB/T213-2008 Standard Test Method for Calorific Value of Coal
- ASTM D5865-2010 Test Method for Calorific Value of Coal and Coke
- ISO1928 Solid Mineral Fuels – Determination of gross calorific value by the bomb calorimetric method and calculation of net calorific value.