-מדידת טמפרטורה מורכבת משני חלקים גשש(חיישן) הטמפרטורה ומד הטמפרטורה.
-יש אפשרויות רבות לגשש הטמפרטורה-צמד תרמי שמבוסס על הפרשי מתים,התנגדותי שמבוסס על שינוי התנגדות,
עם ובלי מגע ועוד.
-בחירה נכונה של המדיד-
חיישן הטמפרטורה תלויה בשימוש שעושים בו:
מדידת טמפרטורה בתנורים.
מדידת טמפרטורה בחדרים ובחללי המבנה.
מדידת טמפרטורה במקררים ובמקפיאים.
מדידת טמפרטורה של מוצרים שמפותחים במעבדות מחקר.
מדידת טמפרטורה בתנורי בדיקה ותאי סביבה.
מדידת טמפרטורה במכונות בתעשייה.
מדידת טמפרטורה בתהליכים במעבדות מחקר.
מדידת טמפרטורה של מכונות,מנועים,וכלי תחבורה.
בכל שימוש יש לשקול :
-את טווח הטמפרטורה והדיוק הדרושים, לכל חיישן רמת דיוק משלו וטווח טמפרטורה משלו ודרושה בחירה נכונה.
-זמן התגובה, ,לקוטר החיישן ,אלמנט המדידה וחומרי הבידוד השפעה על מהירות התגובה,ככל שהחיישן דק יותר זמן התגובה שלו מהיר יותר אך אורך חייו קצר יותר.
-עמידות, מתקן שמצוי בלחץ או ואקום,בתנועה או עם רעידות דורש התייחסות מיוחדת.
-סוג האווירה, סוג הבידוד וחומרי המבנה, לתנאי התהליך השפעה על התאמת חיישן ועל אורך חייו, מתקן הפולט גזים תוקפניים או נוזל אגרסיבי דורשים התייחסות מיוחדת לבחירת בידוד וחומרי מעטפת מתאימים לחיישן,
יש תהליכים שדורשים ציפוי מיוחד או צנרת מגן מחומרים כמו טפלון זכוכית או אלומינה.
-גמישות מכנית שדרושה ,מיקום החיישן וחיבור לתהליך, אפשרות אחזקה ועוד.
-לכל חיישן כבלי הארכה מתאימים להובלת האות מהחיישן למכשיר המדידה,לכל חיישן סוג חיבורים משלו,שימוש לא נכון בכבלי הארכה ומחברים יגרום לטעויות במדידה,
-גששי טמפרטורה מסוג התנגדות הם מדויקים ויציבים ומתאימים לטווחי טמפרטורה יחסית נמוכים(עד 400 צלזיוס),
גששי טמפרטורה מסוג צמד טרמי הם הפופולריים ביותר, כאשר לטמפרטורות הנמוכות (400+ עד 200- צלזיוס)משתמשים
בד"כ בצמד טרמי מסוג T . ולטמפרטורות הגבוהות (50- עד 1200 צלזיוס)בצמד טרמי מסוג K,צמד זה הוא הנפוץ ביותר.