תנור שריפה הוא מכשיר חיוני במעבדות ובתעשיות רבות שכן הוא מבצע פונקציות חשובות רבות ,בעיקר במעבדות ששורפות חומרים אורגניים ובתעשיות המבצעות טיפולים תרמיים.
איך מתפעלים תנור שריפה
תנורי שריפה עובדים בטמפרטורה גבוהה ומשתמשים כמקור חום כדי לחמם דגימה או חלקים בתוך תא התנור. העברת הסעת חום היא התהליך המשמש לחימום התנור ופועל באמצעות קרינה.
בהסעת חום דרך קרינה מתקבלת אחידות טמפרטורה טובה בתנור כשהטמפרטורה מעל 400 מעלות צלזיוס(אז גופי החימום קורנים וכשצבעם כתום).
שיטה זו של הולכת חום בקרינה ידועה כבעלת פיזור חום אחיד לקוי, זמן חימום זה ארוך יותר ומבזבז אנרגיה בהשוואה להסעת חום על ידי מפוח שעוזר לחמם את התא בצורה מהירה ואחידה יותר(אך מוגבל לטמפרטורה של 300-400 צלזיוס).
מה הם התכונות של תנורי שריפה
ניתן להשתמש בתנורי מעבדה לביצוע מגוון רחב של יישומים:שריפת חומרים אורגניים לצורך בדיקות אפר,לביצוע ראקציות בחום,שריפה להכנת כלים מזכוכית וקרמיקה,להכנת יציקות שעווה לתכשיטים ולשיניים,לטיפולים תרמיים,.
-גודל תנור הוא שיקול חשוב. נפח התנור חייב להיות מספיק כדי להתאים לצרכים המרחביים של הדגימות שצריך לחמם. ישנם שני סוגים עיקריים של תנורי מעבדה תנורי קופסא שולחניים ורצפתיים ותנורי צינור
-סוג בקרת הטמפרטורה היא תכונה נוספת שיש לקחת בחשבון בעת רכישה. ישנם 3 שיטות שונות שניתן להשתמש בהן כדי לווסת את הטמפרטורה בתוך התנור:תרמוסטט דיגיטל פשוט, בעל מתג הפעלה/כיבוי פשוט המכבה\מדליק את גוף החימום כדי לשמור על טמפרטורה מוגדרת. בקרה פרופורציונלית עדיין משתמשת בתרמוסטט כדי לפקח על טמפרטורת התנור.בקרת PID מחשב את כמות האנרגיה הנדרשת כדי לשמור על תנור בטמפרטורה מתאימה. שיטה זו הינה החסכונית ביותר באנרגיה.
ופרוגרמר טמפרטורה המאפשר לקבוע תוכנית טמפרטורה ליצירת פרופיל טמפרטורה לאורך זמן וחשוב מאד בטיפולים טרמיים.
יישומים של תנורי שריפה ומעבדה
תנורים מעבדתיים משמשים למגוון רחב של יישומים. הם כוללים שריפה, חישול,הסרת ממסים, עיקור, אידוי, ריפוי פולימרים ואפיית פוליאמיד.