אנלייזר השומן הוא מנתח השומן הגולמי האוטומטי שמתוכנן על בסיס העיקרון של מיצוי soxhlet. המכשיר עובד על המדידת תרכובות בתחום החקלאות הסביבה והתעשייה
שיטת מיצוי Soxhlet היא טכניקה בשימוש רחב למיצוי שומנים מדגימות מזון. השיטה מבוססת על העיקרון שלפיו שומנים מתמוססים בממיסים אורגניים כמו אתר נפט או הקסאן, בעוד ששאר מרכיבי דגימת המזון אינם מתמוססים. שיטה זו שימושית במיוחד בקביעת תכולת השומן של מוצרי מזון למטרות סימון תזונתי ובקרת איכות.
דגשים בנוגע לאנלייזר השומן
-תהליך עבודת המכשיר עובד על אוטומציה והעובד על המכישר שוקל את מסת המדגם
-להצגת מערכת ההפעלה המכשיר משתמש במסך צבעוני גדול.
-זה יתריע באופן אוטומטי במצב של דליפה.
-פיקוח על טמפרטורת המים וזרימתם.
שימושים
בתעשיית המזון, שיטת מיצוי Soxhlet משמשת בדרך כלל לניתוח שומן במגוון מוצרי מזון כגון בשר, דגים, מוצרי חלב ומוצרי מאפה. להלן כמה מהיישומים של שיטת מיצוי Soxhlet במעבדת מזון:
סימון תזונתי: תכולת השומן במוצרי מזון היא פרמטר חשוב לקביעת מטרות סימון תזונתי. שיטת מיצוי Soxhlet היא שיטה סטנדרטית לקביעת תכולת השומן הכוללת של מוצרי מזון.
בקרת איכות: השיטה שימושית במעקב אחר איכות מוצרי המזון.השיטה יכולה לשמש לאיתור זיוף, כמו הוספת שמנים או שומנים זולים יותר למוצרי פרימיום.
מחקר ופיתוח: השיטה יכולה לשמש לקביעת פרופיל השומנים של מוצרי מזון שונים ולייעל את ההרכב של מוצרים חדשים.
קביעת אורך חיי מדף: ניתן להשתמש בשיטת מיצוי Soxhlet כדי לקבוע את ההשפעה של תנאי עיבוד ואחסון שונים על תכולת השומנים של מוצרי מזון. מידע זה שימושי בקביעת חיי המדף של מוצרי מזון.
זיהוי זיהום: ניתן להשתמש בשיטת מיצוי זו כדי לזהות נוכחות של מזהמים, כגון חומרי הדברה או מתכות כבדות, במוצרי מזון. השיטה יכולה לשמש לניטור בטיחות המזון ועמידה במגבלות הרגולטוריות.