שייקר ואינקובטור שייקר אורביטלי נמצא בשימוש בכמעט כל מעבדה. המכשיר מונח על אחד השולחנות
או באחת הפינות ומבצע את העבודה של ערבול נוזלים-בד"כ גידול תרביות.
למרות שהמכשיר נראה פשוט לתפעול ,כאשר יש תקלה שמשביתה את התהליך
אנו מבינים את החשיבות של בחירה נכונה של שייקר אורביטלי.
מה לקחת בחשבון בבחירת אינקובטור שייקר
מיקום האינקובטור:
שאלה ראשונה בבחירה של אינקובטור שייקר היא היכן הולכים למקם אותו על השולחן או על הרצפה ומה הגודל הדרוש.
הגודל מתחיל מאינקובטורים שולחניים קטנים של 50*50*50ס"מ
ועד לענקיים בגודל של 2*1*2 מטר כשבטווח גדלים רבים נוספים שולחניים ורצפתיים.
טווח טמפרטורה של השייקר
-מה טווח הטמפרטורה הדרושה החל מ-4 מעלות עבור גידול של פרוטאינים בטמפרטורות נמוכות ועד
אורגניזמים שמשגשגים בתנאי חום של 60 צלזיוס.
מהירות הטלטול ואופן השימוש
מהירות נמוכה של 40סל"ד או מהירות גבוהה של 400ס"מ.
מה רוצים לטלטל?
בהתאם בוחרים את התופסנים המתאימים-מחזיקים לארלנמיירים,מחזיקים
למשפך מפריד,מעמדים למבחנות,מחזיקים לפלטות 96 ,מחזיקים לכוסות,מחזיקים למיכלים
חשוב לתכנן מראש מה רוצים לטלטל.
-האם מטלטלים רק סוג אחד של כלים או מטלטלים שילוב של מספר כלים?
על ידי רשת קפיצים אוניברסלית אפשר לשלב מספר כלים בו זמנית -ארלנמיירים-כוסות-מיכלים ומבחנות.
-כמה כלים רוצים לטלטל בו זמנית?
בהתאם בוחרים את גודל השייקר,במקים שמטלטלים כמות
גדולה של כלים ניתן לשקול עבודה עם שייקר בעל שתי קומות טלטול.
-כמה כבד המשקל של הכלים המטולטלים ,כשהמשקל מעל 5ק"ג יש לבחור שייקר
בעל מערכת טלטול אקסנטרית מבוססת משקולות
שמיועדת לעבודה אינטנסיבית של שבועות וחודשים רצופים בעומסים כבדים.
דיוק הטמפרטורה ומהירות הסיבוב
כאשר יש צורך בדיוק גבוה יש לבחור בשייקר דיגטלי.
סוג פתיחה של האינקובטור שייקר
מהחזית או מלמעלה,בחירה אישית של המשתמש.
פתיחה עילית נוחה יותר בהכנסה והוצאה של כלים,אך אינה מאפשרת לעבוד
עם מדפים ללא טלטול כאינקובטור רגיל.
-אם יש צורך במספר אינקובטורים לגידול תרביות בתנאים שונים יש אפשרות
לעבוד עם מספר אינקובטורים בודדים או אינקובטורים שתיים או שלו קומות
עם בקרות טמפרטורה ומהירות עצמאיות.
-תוספת תאורה,יש תהליכים כמו בגידול אצות שיש צורך בתאורה.
תוספת CO2 יש תהליכי גידול שדורשים הזרמה מבוקרת של גז CO2