תאי טמפרטורה ולחות משמשים לבדיקת מוצרים בתנאי טמפרטורה ולחות משתנים או קבועים,
תאי בדיקה אלו משמשים לבדיקת מזון,תרופות,מוצרי קוסמטיקה,מיכשור רפואי,רכיבים אלקטרוניים ורכיבים פלסטיים בתעשיית הרכב,האוירונאוטיקה והחלל.
מידות פנימיות וחיצוניות של תא טמפרטורה ולחות
-בחירה נכונה של המידות הפנימיות של התא הדרוש:גודל התא תלוי במידות המוצרים שדרוש לבדוק ובכמות המוצרים.
חשוב מאוד לא לצופף מוצרים,ציפוף מוצרים יפגע בזרימת האוויר בתוך התא ויפגע באחידות הטמפרטורה וחידות הלחות.
-מידות המדפים ומספר המדפים:רוחב המדפים קטן ממידות הרוחב והעומק הפנימיים של התא
ולכן יש לברר את מידות המדפים כדי לאפשר הכנסה קלה של המוצרים הנבדקים.
-המדפים מגיעים בצורת רשתות או פלטות מחוררות כדי לאפשר זרימת אוויר בתוך התא כדי לשמור על אחידות הטמפרטורה והלחות.אם מניחים על הרשתות מגשים אטומים יש לוודא שהמגש יהיה קטן מהמדף כדי לא לחסום את זרימת האוויר.
-אם ממקמים על המדף קופסאות או מארזים יש לוודא להשאיר רווחים ביניהם כדי לאפשר זרימת אוויר.
אם בתא מספר רב של מדפים יש צורך לדאוג לרווחים בין המוצרים הנבדקים בכל מדף לבין המדף שמעליהם
כדי לא לחסום את זרימת האוויר.
-חשוב לוודא מראש שהמידות החיצוניות של התא מאפשרות להכניס אותו למבנה,להעלות אותו במעלית או במדרגות
לקומה שבה הוא מיועד לעבוד ולוודא שהרוחב החיצוני וגובה התא מאפשרים מעבר בדלת של החדר שבו התא מיועד לעבוד.
-אם יש צורך להעביר חוטים או צנרת לתוך התא יש לדאוג לחורי מעבר לתוך התא, יש לוודא שקוטר חור המעבר
מספיק כדי להעביר מחברים או תקעים. במידה ויש צורך במספר חורי מעבר להכנסה והוצאה של צנרת
יש לתכנן את המיקומים שלהם בדפנות התא כך שימוקמו בנקודות הנוחות ביותר להכנסה ולהוצאה של הצנרת
ולא יפריעו להכנסה של המוצרים הנבדקים.
-יש לוודא שמשקל התא+המוצרים אינו עולה על המותר בקומה שבה הוא ממוקם מבחינת עומס המשקל
המותר לקומה לשאת.
-תאים בד"כ מגיעים עם חלון בדלת ועם גלגלים, החלון מאפשר לראות מה קורה בתוך התא והגלגלים מאפשרים
להזיז את התא בתוך המעבדה.
טווחי הטמפרטורה והלחות
-בתעשיות הפרמצבטיקה, מזון, קוסמטיקה דרושים
תאי יציבות של טמפרטורה ולחות שבהן מוגדרת טמפרטורה
אחת ולחות אחת. לעומת זאת בתעשיית הרכב והחלל דרושים
תאי טמפרטורה ולחות בטווחי טמפרטורה ולחות
רחבים כדי לבדוק את המוצרים בתנאי קיצון של טמפרטורה ושל לחות.
-יש לברר מה טווחי הטמפרטורה הנדרשים לבדיקת המוצר ומה טווחי הלחות הדרושים,ככל שיורדים בטמפרטורה
התא מורכב יותר ויקר יותר.
-חשוב לקחת בחשבון שהטמפרטורה והלחות משפיעים זה על זה ויש תלות ביניהם, לכל תא יש את הגרף הפסיכומטרי
שלו שבו ניתן לראות את גרף הטמפרטורות והלחויות האפשריים של התא.
אם דרושים לחות נמוכה במיוחד או גבוהה במיוחד(מעל 90%) יש לברר מראש שהתא אכן מתאים לתנאי הקיצון הללו.
כושר הקרור של התא
-שתי נקודות חשובות שיש לוודא הן יכולת פינוי החום של התא-במקרה של בדיקת מוצר כשהוא עובד ומופעל על ידי
חשמל,יש לברר מה צריכת ההספק המקסימלית של המוצרים הנבדקים ולדאוג שלתא יש יכולת קרור מספיקה כדי לפנות
את החום הנפלט מהמוצרים ולהגיע לטמפרטורה המבוקשת,עלול להיווצר מצב שהתא לא יוכל לרדת לטמפרטורה המבוקשת
כתוצאה מפליטת חום של המוצרים הנבדקים שיגרמו לעליית טמפרטורה בתא.
-נקודה נוספת חשובה היא מה קצב הקרור הדרוש? בתהליכים שדורשים קצבי קרור גבוהים כדי להגיע בזמן קצר
לטמפרטורה נמוכה יש לדאוג לתא עם מערכת קרור חזקה במיוחד שיוכל להגיע לקצבים הדרושים.
מערכת בקרת הטמפרטורה והלחות
יש להבדיל בין מערכת בקרת טמפרטורה ולחות פשוטה שבה ניתן לקבוע טמפרטורה ולחות לבין מערכת
משוכללת המאפשרת לקבוע פרופילים(תוכניות)של טמפרטורה ולחות.
במערכת משוכללת ניתן להגדיר מראש תוכנית של טמפרטורה ושל לחות עם קצבי עלייה וירידה של טמפרטורה ושל לחות וזמני שהייה,
כדי לבדוק את המוצר בתנאים משתנים,וכל זאת בלי הצורך לשנות ידנית את הטמפרטורה והלחות.
יש אפשרות למערכת בקרה משוכללת עם תקשורת למחשב המאפשרת בקרה מרחוק על התא.
יש אפשרות למערכת ניטור של הטמפרטורה והלחות בתוך התא עם אפשרות לאתראות וחיבור ל-SMS במקרה של חריגות.