תפקידו של מנתח החלב הוא לבצע ניתוחים מהירים של חלב על שומן (FAT), מוצקים שאינם שומן (SNF), חלבונים, אחוזי תכולת לקטוז ומים, טמפרטורה. גם כן כצפיפות של מדגם אחד ואותו ישירות לאחר החליבה, באיסוף ובמהלך העיבוד
:מהם הפרמטרים הנמצאים באנליזות לחלב
FAT– 0.01% - 25%SNF – 3% - 15%Density – 1015 –1040kg/m3Proteins – 2% - 7%Lactose – 0.01% - 6%Water content – 0% - 70%Temp. of milk – 1°C–40°C | Freezing point -0.400 –0.700°CSalts – 0.4 – 1.5%PH - 0 – 14 ±0.05% (option)Conductivity - 3 – 14[mS/cm] ±0.05% (option)Total solids - 0 –25% ±0,17(option) |
אנליזות לחלב מציע בדיקות מרובות כולל ניתוח של מזון, שאריות סיכול של פסטי, תרופות וטרינריות, שאריות אנטיביוטיות, קביעת מזהמים אורגניים, רעלנים טבעיים, בטיחות מוצרים מים. ניתוח מזהמים ביולוגיים וכו