קצף נמצא במוצרים רבים בשימוש ביתי ותעשייתי:חומרי ניקיון ושטיפה כמו סבון לניקוי כלים,מוצרי טיפוח אישי-שמפו לשיער,קצף גילוח,,מזון ומשקאות-כמו בירה,
קצף לכיבוי אש,קצף לאריזות,קצף אטימה במבנים ועוד.
מפתחים,מנהלי ייצור ואבטחת איכות במגוון רחב של ענפים מעוניינים ביצירת קצף מוגדרת:גודל וצורת הבועות של הקצף, יציבות של הבועות, רטיבות ומבנה פנימי של קצף.
מכשירי אנלייזר קצף של KRUSS בודקים את הדרישות המתייחסות לקצף:
נפח הקצף והנוזל
הדרישות הנוגעות לקצף של נוזל מכסות טווח רחב. לדוגמה, נפח קצף גדול צריך להיות מופק מכמות קטנה למדי של נוזל בעת יצירת קצף לכיבוי אש.
לעומת זאת, קצף יעיל שכזה אינו רצוי בעת צחצוח שיניים. בעזרת המכשירים של KRUSS , ניתן להפיק קצף מדגימות בדרכים שונות אך ניתנות לשחזור תוך מדידה מתמשכת של נפח הקצף והנוזל.
לחות הקצף והתפרקות הקצף
ללחות\רטיבות הקצף יש השפעה על על ההרגשה במגע או אפילו השפעתה על הטעם. נתוני תוכן נוזלי מדוד מנתחים את תכונת המוצר החשובה הזו.
יתר על כן, הם עוזרים לתאר את ההתפרקות האיטית של קצף יציב לכאורה, שכן ניקוז הוא לעתים קרובות הסימן הראשון כאשר הקצף מתחיל להתפוגג.
מבנה בועות הקצף
בעוד שקצף גילוח צריך להיות מורכב בעיקר מבועות קטנות בגודל שווה כדי להבטיח מראה טוב, מאמבט קצף דרוש מקבץ של בועות גדולות מאוד וקטנות מאוד .
זו הסיבה שמדידת גודל בועות הקצף ביחס לזמן, היא הכלי האנליטי האידיאלי לניתוח המוצר ולבקרת איכות,ההבנה כיצד היווצרות קצף,התפרקות הקצף והתפלגות גודל הבועות תלויות בזמן קשורים זה לזה הם פרמטרים חשובים ליצרן..
יתרה מכך, תכונות הקצף קשורות קשר הדוק לפרמטרים הריאולוגיים הוויסקואלסטיים(צמיגות,צפיפות,אלסטיות), כלומר הפרמטרים הריאולוגיים של חומרי הגלם שמכיל הנוזל.
מניעת ועיכוב היווצרת של קצף
במוצרים רבים יש צורך לעכב ולמנוע היווצרות קצף,
בעיות שעלולות להיות כתוצאה מהיווצרות של קצף:
-היווצרות קצף במי שפכים תעשייתיים שמעכב ומונע ניקוז
-בועות קצף בדיו, צבעים ולכות הפוגע באיכות הדפסה עקב קצף
- העברת חום מופחתת של חומרי סיכה לקירור ונוזלים אחרים עקב קצף
-קצף בניקוי וכביסה תעשייתיים, למשל. מדיחי כלים
-עלייה בנפח עקב קצף וירידה במהירות בעת שאיבה או ערבוב של נוזלים
-איכות משטח ירודה בייצור נייר עקב קצף
ישנם חומרים מעכבים או מסירים קצף המיועדים להפחתת היווצרות קצף במגזרים ,תעשייתיים רבים ,תוספים פעילים שגורמים להתפרקות מהירה של בועות הקצף,
בכל המקרים הללו המקרים הללו, אנייזר קצף של נוזלים מספק מידע רב ערך שעוזר למנוע ולהקטין קצף.
מדידת קצף ויציבות קצף
כדי ללמוד את נטיית הקצף של נוזלים ואת היעילות של חומרי הסרת קצף, אנלייזר קצף מספק את התוצאות הרלוונטיות. פתרונות מועילים בתחום זה משתמשים בשיטות הקצף הניתנות לשחזור ומודדים את כמות הקצף המתקבלת ואת מהירות ההתפרקות.
אפילו קצף מאוד לא יציב יכול להפוך לבעיה במים זורמים ובתהליכים סוערים אם הקצף נוצר מהר יותר ממה שהוא מתפרק. כדי לקבל תמונה מדויקת של תהליכים כאלה, ניתן לבצע מדידות מחזוריות עם שלב הקצף וניתוח דעיכה לסירוגין, כאשר ההתפרקות מכוסה בקצב נתונים גבוה מאוד.