לזיהוי חנקן חלבונים NH3 - מתאים למגוון תעשיות ואפליקציות: מזון, טבק, בדיקות קרקע וחקלאות, ניטור סביבתי, רפואה, מחקר, אבטחת איכות ועוד.
אנלייזר Kjeldahl מעבדתי הוא מכשיר המשמש לקביעת כמות החנקן הקיימת בדגימה באמצעות תהליך כימי הנקרא שיטת Kjeldahl.ישנה התאמה בין כמות החנקן לתכולת החלבון
ולכן שיטת Kjeldahl היא שיטה מקובלת וסטנדרטית לקביעת תכולת החלבון במגוון רחב של דגימות, כולל מזון, מזון, אדמה ומים.
אנלייזר Kjeldahl מייעל את תהליך קביעת תכולת החנקן בדגימות. האנלייזר מורכב בדרך כלל מיחידת עיכול המחממת את הדגימה עם חומצה גופרתית מרוכזת, יחידת זיקוק המפרידה בין התרכובות המכילות חנקן מהחומצה, ויחידת טיטרציה המודדת את כמות החנקן בתזקיק.
שימושים
השימושים של אנלייזר Kjeldahl כוללים:
בקרת איכות בתעשיית המזון והמזון: נמצא בשימוש רחב בתעשיית המזון לקביעת תכולת החלבון של חומרי גלם ומוצרים מוכנים
בדיקות סביבתיות: ניתן להשתמש במכשיר כדי לקבוע את תכולת החנקן בקרקע ובמים. שימושי לבדיקות וניטור סביבתיות.
מחקר: משמש במעבדה וביישומי מחקר שונים, כגון ניתוח של תרכובות המכילות חנקן בדגימות ביולוגיות.