ישנם מספר דגמים של בוחשים מגנטיים, כך שבחירת הטוב ביותר עבור היישום שלך עשויה להיות קשה. ישנם נהלי מעבדה הדורשים ערבול. אין זה קל לבחור את בוחש המעבדה הטוב ביותר עבור המעבדה האיכותית או הכמותית שלך, בהתחשב במגוון הסוגים והמפרטים בשוק. הדגימות שלך יעבדו בצורה הטובה ביותר עם בוחש עילי או בוחש מגנטי המבוסס על נפח וצמיגות.
עליך לבחור את הבוחש המגנטי המתאים ליישום המסוים כדי להבטיח שהתמיסות שלך יתערבבו בצורה יעילה ככל האפשר. יש להשקיע זמן ומאמץ כדי לקבל את הדגם הטוב ביותר לניסויים שאתה עורך בין כל מגוון הבוחשים המגנטיים.
עבור יישומים בכימיה, ביולוגיה או מיקרוביולוגיה, בוחש מגנטי עדיף על בוחש עילי בשל כמות הרעש הנמוכה שהוא מייצר, בשל יעילותו הגבוהה יותר וכיוון שמעטים מחלקיו המכניים עלולים להישבר או להישחק. בוחש זה משתמש בדרך כלל במוטות, המתאימים לשימוש במיכלי זכוכית עבור מגוון תהליכים כימיים.
להלן מדריך פשוט שיסייע לך לשקול את הגורמים השונים בטרם תרכוש בוחש מגנטי למעבדה שלך.
סוגי בוחשים מגנטיים
תוכל לבחור את המוצר במהירות ובקלות רבה יותר אם אתה מכיר את החלופות השונות המוצעות. מתוך רשימת היישומים, בחר את זה המתאים ביותר לדרישות שלך. להלן רשימה של בוחשים מגנטיים רבים, בליווי תיאור קצר.
1. פלטות חימום ובוחשים דיגיטליים
בעזרת פלטות חמות ובוחשים דיגיטליים, ניתן להשיג בקלות את טמפרטורת היעד הרצויה כיוון שמהירות הסיבוב והטמפרטורה מוצגת על גבי מסכי LCD או LED. בקרת המהירות האלקטרונית ביחידות דיגיטליות אלה מאפשרת מעקב קבוע אחר המהירות.
2. פלטות חימום ובוחשים אנלוגים
גם כאשר עומסי הדגימה משתנים, פלטות חימום מעבדתיות ובוחשים עם בקרי מהירות אנלוגיים שומרים על מהירות קבועה. יציבות הטמפרטורה של פלטות חמות ובוחשים אנלוגיים אינה גבוהה. אם אתה רוצה מוצר שהוא גם זול וגם עמיד לאורך זמן, בוחש פלטה אנלוגי עם דביקות מגנטית באיכות גבוהה יכול להיות האופציה הטובה ביותר עבורך.
למי מיועד בוחש מגנטי
ניתן להשתמש בבוחשים מגנטיים לערבוב חטיף, ניתן לטבול בו נוזלים, הבוחש יכול להסתובב במהירות או לערבב תמיסה
מה לקחת בחשבון לפני שימוש בבוחשים מגנטיים?
1. דרישות מוקדמות סל"ד:
סיבובים עקביים לדקה הם קריטיים לחימום הנוזלים. למרות שבוחשים בעלי יכולת עוצמתית עשויים להגיע עד 2000 סל"ד, לבוחשי פלטות מגנטיות יש בדרך כלל מהירות מינימלית של כ-1000 סל"ד. בדרך כלל, יחידות עם RPMs בין 1000 ל 15000 מיועדות לשימוש במעבדות.
2. סוג הניסוי:
לצורך מחקר הדורש ניטור של ה- pH של מערכות חוצצות, ניתן להצמיד מערבבי פלטות מגנטיות לבדיקות pH. במקרה שהניסוי שלך דורש התאמות באמצע הלילה, אתה יכול גם לקבל יחידות עם שלט רחוק או בעלות פונקציות הניתנות לתכנות מראש.
השימוש בבלוקי חימום או אמבטיות מים במקום בוחשי פלטות או כיריים עשוי להיות בחירה טובה יותר אם אתה זקוק לטמפרטורות מדויקות מאוד או לוויסות קטן בטמפרטורות.
3. השתמש במפרטי תדירות וטמפרטורה:
לפני שאתה רוכש בוחש מגנטי, קח בחשבון את השגרה היומית של המעבדה שלך ואת הדרישות שלה. באיזה סוג של תמיסות אתה משתמש במחקר שלך? בוחש מגנטי ופלטה חשמלית נפרדת יכולים להספיק אם אתה ממעיט לחמם ולערבב דגימות.
מערבבי פלטות מגנטיות הם חלופה למעבדות שבהן החומרים מחוממים ומעורבבים באופן שגרתי. הקפד לשים לב לטמפרטורת התמיסה כמו גם לכמות החשמל הדרושה. לוחות חמים המורכבים ממתכת או קרמיקה עשויים להגיע לטמפרטורות של 350°C עד 500°C. הבוחשים הטובים ביותר לחימום נוזלים באופן אחיד הם אלה המאפשרים לך להשתמש בלבני חימום.
4. נפח הנוזל וצמיגותו:
מומלץ לבצע ניסויים או עבודה עם דגימות קטנות בעזרת בוחשים מגנטיים. לפני רכישת המכשיר, הקפד לבדוק את הקיבולת שלו. מכיוון שרוב הדגמים הם בעלי קיבולת של 3 ליטר, ניתן להשתמש בבוחש מגנטי קומפקטי עבור לפחות 1 ליטר של תמיסות פעילי שטח ו -250 מ"ל של תחליבים.
ניתן להשתמש בבוחש מכני במקום
בוחש עילי אם אתה עובד עם מספר רב של דגימות, נוזלים צמיגים יותר או תרחיפים עבים יותר.