מגוון מיקסרים- בוחשים מכנים עיליים מכניים ואלקטרוניים, לערבוב במעבדה ובתעשייה.
בחירת בוחש מכני עילי
בוחש מכני עילי מגיע בד"כ למהירות עד 3000סל"ד. הוא מגיע עם אימפלר בצורת צלב או פדלים או כנפיים.
בעת בחירת בוחש מכני עילי יש לבחור מנוע מתאים ע"פ צמיגות החומר וכמות החומר.
לנוזל מימי בכמויות קטנות עד 10 ליטר יספיק מנוע קטן עד 50 וואט ומהירות עד 2000סל"ד.
לנוזל מימי עד 50 ליטר יספיק מנוע של עד 100 וואט ומהירות עד 2000סל"ד.
לחומר צמיג כמו צבע שמן עד 5 ליטר יש צורך במנוע 200 וואט במהירות עד 500סל"ד.
לנפח 10 ליטר יש צורך במנוע 350 וואט במהירות עד 500סל"ד.
לחומר צמיג יותר כמו סיליקון יש צורך במוט בחישה קבוע ובמנוע שמסובב את הכלי בתוכו הג'ל.
אימפלרים-בחירה נכונה של האימפלר או מספר אימפלרים שימוקמו לאורך ציר מוט הבחישה תבטיח הומוגניות טובה של החומר הנבחש.
לכל אימפלר אפקט עירבול שונה והתאמה נכונה דורשת התחשבות במימדי הכלי ,צמיגות הנוזל ומדרישות העירבול,
בחירת האימפלר תלויה במהירות וכוח המנוע ,לא ניתן להשתמש במנוע בעל הספק נמוך באימפלר בקוטר גדול בעל כנפיים ארוכות
שיצור מומנט חזק ויהרוס את המנוע.
מסך התצוגה יכול להיות אנלוגי עם או בלי מדידה של עוצמת הכוח או מסך דיגיטלי שבו רואים את מהירות הסיבוב עם או בלי כוח הסיבוב.
אם המנוע אינו עומד בעומס הבחישה והמנוע מתחמם יש לו תרמוסטט הגנה המכבה אותו.
דיספרסר-מהירות גבוהה מעל 3000סל"ד עם אימפלר בצורת שן מסור ,שן למטה,שן למעלה,
מיועד לערבוב אבקות בנוזלים בעיקר בתעשיית הקוסמטיקה.
אמולסיפייר-דומה להומוגנייזר, אך בשיטה אחרת של שאיבת שני נוזלים שונים שרוצים לחבר ביניהם, והטחתם בלוחית מתכת,לדוגמא מים עם שמן,במהירויות גבוהות מעל 3000סל"ד.
בוחשיים עיליים-פעולת הבחישה והערבול
פעולת הבחישה והערבול היא פעולה אנושית בסיסית ששימשה את האנושות מימי קדם להכנת מזון,בהכנת מרק יש צורך בכף כדי לערבב את הנוזל בקדירה. הכף המשמשת לתהליך זה היא כלי הערבוב ותנועת היד המעגלית היא יחידת הנעת הערבוב.
כבר בתהליכי הערבול הראשוניים נדרשו ניסיונות מעשיים על מנת להגיע לתוצאה הרצויה.
ערבול הוא תהליך שמשלב מספר חומרים נוזליים ומוצקים עם השקעה של אנרגיה,קשה לקבוע את כמות האנרגיה הנדרשת לערבול,צורת כף העירבול ומהירות הערבול,הם תלויים בחומרים שמערבלים,במצבי הצבירה שלהם,בהרכב שלהם,במאפיינים הכימיים והפיזיקליים,בצפיפות של החומרים ובצמיגות שלהם,בכמות ובמידת הפיזור שלהם.
כיום, מכשירי ערבוב מעבדה משמשים במעבדות לביצוע הפעולות הבסיסיות הבאות:הֲמָסָה,עִרבּוּב,הומוגניזציה,יצירת אמולסיה,
ערבוב
ערבוב מאפשר הומוגניזציה של נוזלים וערבוב של חלקיקים מוצקים בנוזלים. הבדלי טמפרטורה או ריכוז מאוזנים בצורה יעילה יותר במהלך הערבול.
בנוסף, ערבוב הנוזלים מזרז את תהליך הפירוק ומגביר את מהירות התגובות הכימיות.
ערבוב נמצא בשימוש נרחב בבתי ספר ובאוניברסיטאות וכן בתעשיות הביוטכנולוגיה, הכימיה, התרופות המזון והמשקאות, הקוסמטיקה, התרופות, הכימיקלים, הצבע והציפויים, דבק ודבק, פלסטיק/פולימר ובנייה.
בכל מקום שבו מכינים דגימות ותמיסות, תמצאו ערבוב.
ערבוב קלאסי הוא תהליך ערבוב נוח כאשר היישום המסוים הזה יכול לעמוד בדרישות התנועה של הנוזל או בדרישות הגזירה הנמוכות.
סל המוצרים של בוחשים למעבדה של MRC בולט בזכות טכניקות הערבוב השונות,מנועי הבחישה, כלי הבחישה, וטווח המהירויות.
סל מוצרים זה מאפשר לערבל חומרים מימיים עד מאד צמיגיים.
כדי להשיג את תוצאת הערבוב הטובה ביותר. יש להגדיר את מערכת הערבול המושלמת עבור היישום המתאים כדי להשיג ערבול אופטימלי.
ניתן לשלב את הערבוב גם עם תהליכים אחרים, כמו חימום, וואקום.
מה המערבל המתאים עבור היישום והמעבדה שלך?
המשתנים המעורבים בבחירת ציוד הערבול המתאים:
צמיגות
צמיגות היא מדד לעמידות הנוזל בפני זרימה או שינוי צורה עקב חיכוך פנימי בין המולקולות והיא חשובה ביחס למאמץ הנדרש כדי לבחוש את המדיום. דגימות דמוי מים עוברות בוחשים בצורה מושלמת על ידי בוחשים מגנטיים , בעוד ערבוב בצמיגות גבוהה יותר מצריך שימוש במערבלים עיליים . זה נכון במיוחד עבור יישומים שבהם צמיגות הדגימה עולה ככל שהערבול מתקדם, כגון קרמים או פילמור. ככל שהדגימה שיש לבחוש צמיגה יותר, כך נדרש יותר כוח סיבוב-מומנט. מפרטי צמיגות ומומנט הם קריטיים בבחירת הבוחש העילי הנכון.
נפח
בוחשים מגנטיים הם מושלמים לערבול נפחים דמויי מים עד 20 ליטר .אך לא יתאימו לערבול חומרים שאינם מימיים.
בוחשים עיליים מעבדתיים יתאימו לבחישת חומרים מימיים עד 100 ליטר ונפחים קטנים עד 10 ליטר של חומרים מאד צמיגיים.
מהירות
כאשר נדרשת מהירות ערבול נמוכה מאוד או גבוהה מאוד כדי לערבב את הדגימה, בוחשים עיליים מציעים אפשרויות בחישה מ-30סל"ד ועד 12,000סל"ד.