בישול מולקולרי בוואקום מבית אמ.אר.סי. מאפשר לבשל טוב יותר מבלי מאמץ כלל.
-בישול סו-וויד (בצרפתית פירושה תחת וואקום-SousVide)זוהי שיטת בישול שפותחה בצרפת מכניסים את הבשר או העוף או הדג או הירקות
לשקיות אטומות בוואקום המוכנסות לתוך אמבט מים בטמפרטורה מדוייקת וסירקולציה אחידה של 62 מעלות צלזיוס לאורך זמן מוגדר.
בשיטה זו הבישול אחיד בחלק החיצוני והפנימי,ונשמרים כל המרכיבים והערכים התזונתיים של הבשר,העוף,הדג,הירקות המבושלים
ונשמרת העסיסיות שלהם,הבישול בריא יותר ועמיד יותר.
הבישול המולקולרי נפוץ בבישול ביתי במסעדות ובמטבח המוסדי,הוא מאפשר חזרתיות מדוייקת ועקביות של הבישול אין דאגה
שהתבשיל יבושל יותר מידי או פחות מידיי.
משתמשים בסיר הבישול הקיים כשטובלים בתוכו גוף חימום תרמוסטטי עם סירקולציה,לסירים ביתיים משתמשים בגוף חימום בהספק קטן,
למסעדות והמטבח המוסדי משתמשים בגוף חימום בהספק גבוה שמתאים לסירים ואמבטי מים גדולים.
בעת בחירת גוף חימום מתאים יש לקחת בחשבון את גודל הסיר או האמבט.
מה זה מכשיר לבישול בוואקום
מדובר בגוף חימום המפיק חום הנשלט בטמפרטורות מוגדרות ומייצר סירקוליה של מים. לתוכו מכנייסים את שקיות הוואקום עם פריטי האוכל לבישול.
שיטת בישול זו היא לא חדשה אך היא צברה פופולריות בזכות מכשירי סו-וויד ביתיים שתפקידם לחמם את המים בסירקולציה ולשמור עליהם בטמפרטורה מסוימת לאורך זמן.
יתרונות בישול בוואקום
- שימוש בבקרת טמפרטורה מדויקת עם זרימת מים.
-מיצוי מקסימלי של חומרי הגלם
-תוצאות עקביות של במזון
-אין דאגה שהאוכל יבושל יותר מדי
-בישול בריא יותר
-עמיד יותר
- בישול ב-סו-ויד מאפשר בישול אחיד לכל הנתח
אמ.אר.סי מספקים מכשיר לבישול בוואקום איכותי לתעשייה ולבייתיים.
הוראות בטיחות
-אין להחליף נתיך/פיוז שלא מאותו סוג.
-אין לחמם נוזל אחר מלבד מים
-אין לעזוב את המכשיר ללא השגחה מחשש להתאדות מים
-יש להוסיף מים במידת הצורך בכל פעם שמפלס המים חורג מהגבול התחתון.
-אין לטבול או להרטיב את קופסת הבקרה ואת השקע הראשי
- אין להפעיל את הכשיר ללא נוזל
-חובה לנתק מחשמל את המכשיר לפני ניקוי או טיפול.
מדריך לבחירת בישול בוואקום SousVide
כפי שרשמנו זוהי טכניקת בישול המשתמשת בבקרת טמפרטורה מדויקת כדי לספק תוצאות עקביות.מסעדות משתמשות שנים בטכניקה הזו.Sous vide, שפירושו בצרפתית "תחת ואקום", מתייחס לתהליך של איטום ואקום של מזון בשקית, ואז לבשל אותו לטמפרטורה מדויקת מאוד באמבט מים.
השיטה מצריכה 3 פעולות:
1. צרף את סיר הדיוק שלך לסיר מים והגדר את השעה והטמפרטורה בהתאם לרמת הרצויה שלך.
2.שים את האוכל שלך בשקית אטומה
3. סיים על ידי צריבה, צלייה כדי להוסיף שכבה חיצונית פריכה וזהובה.
למה כדאי להשתמש בשיטת בישול זו
שיטת בישול בוואקופ משתמש בבקרת טמפרטורה מדויקת עם מחזור כדי לייצר תוצאות שלא תוכלו להשיג בשום טכניקת בישול אחרת.כאשר משתמשים בשיטות בישול מסורתיות, אין לכם שליטה על החום והטמפרטורה. כתוצאה מכך, זה מאוד קשה ודורש זמן לבשל אוכל נהדר באופן עקבי.
מה תצטרכו כדי לבשל בSousVide
קל להתחיל עם בישול בוואקום בזכות הזמינות של מכשירי סו-וויד שנבנו עבור המטבח הביתי והתעשייתי. מה שתצטרכו כדי להתחיל לבשל זה:
-מכשיר לבישול מדויק של סו-וויד
-שקיות הניתנות לסגירה
-סירקולטור טבילה
איזה מאכלים מעולים לבישול בוואקום
-ביצים
-סטייקים
-טלה
-ירקות
-ביסקוויטים
-ציפס
-נקנקיות
-דגים
-קינוחים