מטהר אוויר הוא ציוד לטיהור אוויר ברמה מתקדמת, הנמצא בשימוש נרחב במעבדות, בבית חולים, מרפאה קטנה, משרד, חדר ישיבות ובית וכו '. זה יכול להגן על חייך ובריאותך באמצעות טיהור אבק, נבט וירוס וכו' באוויר.
יחידות מטהרי האוויר מייצרות רמה גבוהה בטוחה של חמצן מ המנטרל אדים מזיקים ומסלק ריחות בעייתיים מחומרים אורגניים כמו גם כמה כימיקלים נפוצים כגון: פורמלדהיד, קסילן, טולואן, גלוטראלדהיד, אלכוהול, אצטון.
שימושים של מטהר אויר מעבדתי
מטהר אוויר מעבדתי נמצא בשימוש נרחב בבתי חולים,מרפאות, מעבדות, משרד, חדר ישיבות ובית וכו'. הוא יכול להגן על הנמצאים באמצעות טיהור אבק, חיידקים, וירוסים וכו'. מטהר אוויר טוב מנקה את האוויר מזהמים ואבק.
מהו מטהר אוויר מעבדתי?
מטהר אוויר מעבדתי הוא מכשיר המשמש להסרת מזהמים מהאוויר במסגרת מעבדה. מזהמים אלה יכולים לכלול אבק, אדים, וחלקיקים אחרים שעשויים להימצא באוויר. מטהרי אוויר מעבדתיים משמשים בדרך כלל במסגרות מחקר וייצור שבהן חשוב לשמור על סביבה נקייה ונטולת מזהמים. הם יכולים לשמש לשיפור איכות האוויר מעבדתיים, מה שיכול לסייע בהגנה על בריאות ובטיחות העובדים ושלמות תהליכי המחקר והייצור. מטהרי אוויר מעבדתיים יכולים להגיע במגוון גדלים ועיצובים, והם עשויים להשתמש בטכנולוגיות שונות כדי לסנן ולטהר את האוויר, כגון מסנני HEPA, מסנני פחם פעיל ונורות UV.
כיצד להשתמש במטהר אוויר מעבדתי
כדי להשתמש במטהר אוויר מעבדתי, עליכם לפעול לפי הוראות היצרן וכל ההנחיות שסופקו על ידי המעסיק או המוסד שלך. להלן כמה שלבים כלליים שתוכל לבצע:
קבע את המיקום של מטהר האוויר. יש למקם אותו במקום בו הוא יכול לטהר ביעילות את האוויר במעבדה, כמו ליד פתח אוורור או במיקום מרכזי בחדר.
התקן את מטהר האוויר לפי הוראות היצרן. זה עשוי לכלול הרכבה על הקיר או הצבתו על משטח יציב וחיבורו למקור חשמל.
הפעל את מטהר האוויר והתאם את ההגדרות לפי הצורך. למטהרי אוויר רבים במעבדה יש בקרה המאפשרת להתאים את זרימת האוויר, סוג המסנן והגדרות אחרות.
עקוב אחר מטהר האוויר כדי לוודא שהוא פועל כראוי. זה עשוי להיות כרוך בבדיקת המסננים באופן קבוע כדי לוודא שהם אינם סתומים, והחלפתם בעת הצורך.
פעל לפי כל ההנחיות הנוספות לתחזוקה ותפעול של מטהר האוויר שסופק על ידי היצרן. זה עשוי לכלול הוראות לניקוי המכשיר, החלפת מסננים ועוד.
על ידי ביצוע שלבים אלה והקפדה על הנחיות שימוש נאותות, אתם יכולים לעזור להבטיח שמטהר האוויר המעבדתי שלך יעיל בטיהור האוויר ובשמירה על סביבה נקייה ובטוחה.
עקרון העבודה של מטהר אוויר מעבדתי
עקרון העבודה של מטהר אוויר מעבדתי תלוי בטכנולוגיה הספציפית המשמשת לסינון וטיהור האוויר.
כמה סוגים נפוצים של טכנולוגיות שעשויים לשמש במטהרי אוויר מעבדתיים כוללים: מסנני חלקיקי אוויר בעלי יעילות גבוהה (HEPA): מסננים אלה נועדו ללכוד חלקיקים קטנים מאוד, כגון אבק, אבקה וקשקשים של חיות מחמד, מהאוויר. הם פועלים על ידי שימוש בחומר סיבי צפוף כדי ללכוד חלקיקים כשהאוויר עובר דרכו.
מסנני פחם פעיל: מסננים אלו עשויים מחומר נקבובי בעל ספיגה גבוהה המטופל בחמצן ליצירת מספר רב של נקבוביות קטנות. נקבוביות אלו יכולות ללכוד ולהסיר מזהמים, כגון כימיקלים, גזים וריחות, מהאוויר.
נורות UV: אורות אלו פולטים קרינה אולטרה סגולה (UV), אשר יכולה להרוג או להשבית מיקרואורגניזמים כגון חיידקים, וירוסים ופטריות. במטהר אוויר מעבדתיים, ניתן להשתמש בנורות UV כדי להרוג או להשבית מזהמים באוויר.
באופן כללי, מטהרי אוויר מעבדתיים פועלים על ידי שאיבת אוויר מהסביבה שמסביב והעברתו דרך סדרה של מסננים או טכנולוגיות אחרות שנועדו להסיר מזהמים. לאחר מכן, האוויר המטוהר משוחרר בחזרה למעבדה. לכמה מטהרי אוויר עשויים להיות גם תכונות כגון מאווררים או מפוחים כדי לעזור להזרים את האוויר ולשפר את היעילות של תהליך הטיהור