תנורי מעבדה הם ציוד סטנדרטי המצוי ברוב המעבדות המשתמשות בהם בד"כ לייבוש. התנורים עם סחרור אוויר ומספקים חימום אחיד בכל התא . באופן כללי, מרבית תנורי המעבדה בנויים לספק טווחי טמפרטורה של עד כ -300 מעלות צלזיוס. תנורים עם טמפרטורות גבוהות יותר משמשים בדרך כלל ליישומים מיוחדים טיפול תרמי, ועיבוד חומרים. שימושים אחרים כוללים ריכוך, הקשיה, ייבוש, זיקון, פולימיד ועיקור.
כמה מילים על תנורים למעבדה
ישנם סוגים שונים של תנורי מעבדה בשוק, אך בדרך כלל ניתן לסווג אותם לשני סוגים: תנור מסוג ואקום או תנור עם זרימת אויר. תנורים המשתמשים בזרימת אויר נמצאים בשימוש נרחב ביישומים כלליים ולעתים קרובות הם מלווים בתכונות כמו יעילות תרמית גבוהה ויכולות לחיסכון באנרגיה. מצד שני, תנורי ואקום מתאימים יותר לתהליכים הדורשים הוצאת בועות,הורדת טמפרטורות העבודה ותהליכי הדבקה. מערכות אלה הן בדרך כלל קלות להפעלה, אך יש להקפיד על אמצעי זהירות ספציפיים ונהלי בטיחות שאנו עומדים לכסות על מנת לשמור על התנורים מה שבתוכם והסביבה בטוחים.
טיפים לשימוש בתנורים למעבדה
-דאגו למקם את התנור בחדר עבודה מאוורר ומקורה (לא במקום פתוח,סככה וכדומה)כדי למנוע קורוזיה.
-יש לשמור עליו על מרחק מהקירות והתקרה, עם מרווח של 10-20ס"מ מהקיר ו25-50ס"מ מהתקרה, לפחות.
-יש לבדוק את דרישת המתח של התנור שלך. תנורים קטנים ידרשו בדרך כלל 220 וולט(חד פאזי), ואילו תנורים גדולים עשויים להזדקק ל -380 וולט(תלת פאזי) .
-לפני שאתה מכניס דגימות לתנור, בדוק אם התנור מחובר לרשת החשמל.
-עבור תנורים עם מפוחים לפינוי גזים ורטיבות, חשוב לשמור על פתח יציאת המפוח פתוח במהלך הייבוש.
-התאם את טמפרטורת התנור כך שתתאים לדגימות.
-לאחר שתסיים לחמם את הדגימות שלך, זכור לכבות את התנור לפני פתיחת הדלת. לעולם אין לגעת ישירות בדגימות בידך. השתמש תמיד בכלי ייעודי או חבוש כפפות להגנה כדי למנוע כוויות בשוגג.
בפתיחת הדלת יש להיזהר ממכת החום לפנים.
ככל שמדע וחדשנות ממשיכים להתקדם, כך עולה הצורך בציוד מעבדה איכותי יותר ולכן MRC מספקת ומייצרת קו מתקדם של תנורי מעבדה המתאימים למגוון רחב של מעבדות.