טרמומטר הינו מד טמפרטורה תעשייתי המשמש למטרות בקרת איכות, בטיחות ואופטימיזציה של תהליכי יצור בתעשיות שונות.כדי לזהות טמפרטורה בתנאי עבודה שונים אנו נשתמש בטרמומטר-מד טמפרטורה.
סוגי טרמומטרים
הסוגים השונים נבדלים זה מזה באופן המדידה, ביחידות המידה ובטווח הטמפרטורות שהמדידה מאפשרת.
תרמומטר דקירה לאספלט בשימוש נרחב על ידי מעבדות בתחום הבניין הכבישים והמעבדות,
החיישן יכול להגיע באותה היחידה עם מכשיר המדידה או בנפרד,החיישן דקירה מאפשר
חדירה לתוך האספלט החם,המכשיר רובוסטי ומתאים לעבודה בתנאי שטח קשים,עם
מגן גומי קשיח ועם ידית אחיזה לחיישן דקירה כדי לאפשר להחדיר אותו בכוח לאספלט.
תרמומטר דקירה למזון-יש שימוש נרחב גם במפעלי ייצור המזון חברות ההסעדה והקייטרינג וגם במסעדות בעיקר
למדידת מזון מבושל -עופות ובשר וגם משמש לבדיקת טמפרטורה של בשר ועופות קפואים,
גם בבישול המולקולרי בשיטת הואקום ב-62 מעלות צלזיוס נעשה בו שימוש וגם במאפיות לאפיית לחמים.
התרמומטר דקירה ומאפשר חדירה לאוכל המבושל או הקפוא,
בדרך כלל התרמומטרים קטנים ומתאימים להכנסה לכיס שכן המדידות הן תכופות וזהו כלי עבודה שימושי,
התרמומטרים מגיעים צג וחיישן דקירה ביחידה אחת מתקפלים או עם מכסה הגנה כדי להגן על המשתמש
מפיעה של החיישן דקירה.במאפיות מעדיפים צג וחיישן נפרדים,כאשר החיישן דק בקוטר 1.5מ"מ ובאורך 100מ"מ ומאפשר חדירה
לעומק הלחם ותגובה מהירה.
מעבדות משרד הבריאות שמבצעות ביקורות בחברות ההסעדה והמסעדות וחברות הקייטרינג
שמספקות אוכל מוכן לבתי ספר,לעמותות הרווחה ולמוסדות מבצעות בדיקת טמפרטורה בדרך כלל
עם מדי טמפרטורה ללא מגע כדי לא לזהם את המזון,בדיקה זו פחות מדוייקת ואינה חודרת
לעומק המזון המבושל כדי לדעת האם בושל מספיק.
תרמומטר ללא מגע-מיועדים למקומות שאין אפשרות להגיע או לגעת עם חיישן טמפרטורה.
אנו בחברת אמ.ארסי מספקים מדי טמפרטורה ותרמומטרים. המכשירים משמשים למעבדות ולתעשייה ומותאמים לשימוש בתעשיות הכימיה, פרמצבטיקה, מזון ומעבדות מחקר.