מד חום לבשר הינו מכשיר מתוחכם המודד את טמפרטורה הבשר,מאפה או תבשיל אחר. הוא יאפשר לכם להגיע לטמפרטורה הרצויה ביותר עבורכם לצלייה ובישול של בשר ולא תצטרכו יותר לנחש את הטמפרטורה לפי הזמן או לפי בדיקה של האצבע.
שימושים של מד חום לבשר
קודם כל עלינו לדעת לאיזה מאכלים מתאים המד חום:
-כל סוגי הבשרים כגון בקר,עגל,טלה,סטייק,כבש בכל סוגי הבישול והצלייה,בתנור,על המנגל,על הגז.
-עופות לדוגמא ברווז, אווז, הודו, פסיון ושליו.
-דגים בתנור או על האש או בבישול על הגז בסיר או בטיגון.
מדידת טמפרטורת בשר-מיקום הנכון
מד חום לבשר מורכב משעון שעליו מחובר מוט מנירוסטה דקירה,הטמפרטורה של המד יכולה להגיע לעד 300 מעלות צלסיוז.
את המוט מחדירים לבפנים של הבשר עד שאנו מגיעים לטמפרטורה הרצויה. לדוגמא נתח בקר/ עגל מומלץ במידת עשייה רייר בטמפרטורה של 50 מעלות,במידת עשייה מדיום רייר ב55 מעלות,מדיום ב60 מעלות.
צלי בקר או טלה- הכניסו למרכז החלק העבה ביותר, הרחק מעצם, שומן וסחוס.
המבורגרים, סטייקים או צלעות- הכניסו למרכז החלק העבה ביותר, הרחק מעצם, שומן וסחוס.
עופות שלמים- הכנס לחלק העבה ביותר של הירך, הימנע מעצם.
עוף הודו- הכנס לחלק הפנימי ביותר של הירך והכנף באזור העבה ביותר, הימנע מעצם.
דגים- הכניסו לחלק העבה ביותר של הדג כשהדג אטום ומתקלף בקלות בעזרת מזלג.
הוראות הפעלה כלליים של מדי חום לבשר
שלב 1: בדוק את המד. השתמש במי קרח (צריך להראות 0 מעלות צלזיוס) או במים רותחים (צריך להראות 100 מעלות צלזיוס)כדי לוודא שמד המזון שלך מדויק.
שלב 2: יש לכייל את המד. קרא את ההוראות לגבי התאמת המד חום, לפי הצורך, כדי להבטיח שתקבל קריאה מדויקת.
שלב 3: הנח אותו כראוי. מיקום חשוב מאוד כדי לקבל קריאה מדויקת. הנח את מד חום הבשר בחלק העבה ביותר של הבשר, וודא שלא לגעת בעצם, בשומן או בסחוס.
שלב4:.נקו את מד חום הבשר במים חמים וסבון לאחר כל שימוש. זה מונע זיהום והתפשטות חיידקים מזיקים.
קנייה של מד חום לבשר
חברת אמ.אר.סי מספקת מדי חום לבשר , מדי טמפרטורה איכותיים ומקצועיים המתאימים לכל סוגי הבשר והעופות למדידת טמפרטורה רצויה להכנת התבשיל וסילוק חיידקים מזיקים.