אנו נשתמש במיקרוסקופ ביולוגי או במיקרוסקופ מורכב כדי לצפות בדגימות מיקרוסקופיות . אבל לפני שנעמיק יותר במיקרוסקופים ביולוגיים, יש עוד כמה סוגים של מיקרוסקופים שאתם צריכים להכיר.
משתמשים גם במיקרוסקופים סטריאו כדי לייצר תמונות תלת מימדיות של דגימה או עצמים גדולים יותר. מיקרוסקופים דיגיטליים משלבים מיקרוסקופ מסורתי עם מצלמה דיגיטלית כדי לאפשר לשתף תמונות דרך מסך.
ישנם סוגים נוספים של מיקרוסקופים, אבל במאמר זה נעסוק במיקרוסקופים ביולוגיים.
מה הוא מיקרוסקופ ביולוגי
מיקרוסקופים ביולוגיים משמשים לחקר אורגניזמים ותהליכים חיוניים. מגוון המיקרוסקופים המשמשים בתחום זה הינו רחב, ממיקרוסקופים אופטיים פשוטים יחסית ועד למערכות הדמיה מתקדמות מאוד המשמשות בחקר תאים, רפואה משפטית ומחקרים מולקולריים חדישים ברזולוציה גבוהה.
במיקרוסקופים ביולוגיים ניתן להגדיל את התמונה לרזולוציה גבוהה. ניתן להציג תמונות מיקרוסקופיות על ידי הגדלה גבוהה בדרך כלל של בין פי 40 לפי 1000. נתיב אור יחיד עובר דרך סדרה של עדשות, כאשר כל עדשה מגדילה את התמונה יותר מהקודמת. האור מוחזר דרך העדשות כדי ליצור תמונה הפוכה, ובדרך כלל הוא מוקרן מלמטה כדי לעבור דרך הדגימה. לרוב המיקרוסקופים יש לפחות 3-4 עדשות אובייקטיביות בדרך כלל ב-4x, 10x, 40x ו-100x. מיקרוסקופים מסוימים יכולים להכיל עד 5 עדשות אובייקטיביות שניתן למצוא במרפאות ובמעבדות.
מי צריך מיקרוסקופ ביולוגי
השימושים של מיקרוסקופ ביולוגי הינם גדולים וכוללים שימוש בבתי ספר מדעיים,באוניברסיטאות,מעבדות מחקר,מכוני מחקר ועוד.
אז מה בעצם אפשר לראות במיקרוסקופ ביולוגי? מדגימות שונות של צמחים ובעלי חיים, כולל דגימות של עלי כותנה, גזע אורן, שיער אדם,תאי דם ועוד.
סוגים
מיקרוסקופים ביולוגיים מגיעים בכמה סוגים של עיניות והם כוללים:ראש מונוקולרי, דו-עיני, טרינוקולרי או כפול.( Monocular, binocular and trinocular)