קרינה פעילה בפוטוסינתזה (PAR) היא כמות האור הזמינה לפוטוסינתזה, שהיא אור בטווח אורכי גל של 400 עד 700 ננומטר. קרינת הPAR משתנה עונתית ומשתנה בהתאם לקו הרוחב והשעה ביום.
הרמות הגדולות ביותר במהלך הקיץ באמצע היום.
גורמים המפחיתים את כמות ה-PAR הזמינה לצמחים כוללים כל דבר שמפחית את אור השמש, כגון כיסוי עננים, הצללה על ידי עצים ומבנים. זיהום אוויר משפיע גם על PAR על ידי סינון כמות אור השמש שיכול להגיע לצמחים.
מדוע קרינה פעילה מבחינה פוטוסינתטית חשובה?
קרינה פעילה מבחינה פוטוסינתטית נחוצה לפוטוסינתזה וצמיחת צמחים. PAR גבוה יותר מקדם צמיחת צמחים.
ניטור PAR חשוב כדי להבטיח שהצמחים מקבלים אור מתאים לתהליך זה.
כיצד נמדדת קרינה פעילה פוטוסינתטית?
קרינה פעילה בפוטוסינתזה (PAR) מדווחת כמילימול של אנרגיית אור למ"ר.
ערכי PAR נעים בין 0 ל-3,000 מילימול למ"ר. בלילה, PAR הוא אפס. במהלך אמצע היום בקיץ, PAR מגיע לרוב ל-2,000 עד 3,000 מילימול למ"ר.
טכנולוגיית קרינה פעילה פוטוסינתטית
קרינה פעילה פוטוסינתטית (PAR) נמדדת על ידי גלאי פוטו-וולטאי סיליקון. גלאי זה מודד אור בטווח של 400 ננומטר עד 700 ננומטר.
חיישני PAR מודדים את ה-PPFD של קרינה פעילה פוטוסינתטית.
PPFD מייצג צפיפות שטף פוטון פוטוסינתטי ומשמש לכימות PAR. זהו סוג חיישן האור הפופולרי ביותר בקרב ביולוגים צמחיים, גננות, אקולוגים ומדעני סביבה אחרים.
LI-191R - חיישן קו קוונטי , של LI-COR
חיישן הקוואנטום LI-191R Line מודד PAR משולב על פני אורך של מטר אחד. הוא משמש למדידת אור השמש מתחת לחיפוי של צמחים, שבו שדה האור אינו אחיד , בחלקות רבות במהירות ובעקביות. חיישן LI-191R מודד אור ביחידות של צפיפות שטף פוטוסינתטיים (PPFD), המתבטאת ביחידות μmol s-1 m-2...
איך זה עובד יישן LI-191R של LI-COR ?
ה-LI-191R בנוי ממוט קוורץ באורך 1 מטר, כדי להפנות את האור אור לפוטודיודת סיליקון אחת מסוננת. לכן כל המוט של
ה-LI-191R רגיש לאור באורך של מטר אחד באופן רציף ואחיד. כך ה-LI-191R יוצר שילוב של אינסוף נקודות אור על פני השטח שלו לערך יחיד המייצג אור עבור כל האורך של 1 מטר.
העיצוב הייחודי של ה-LI-191R מספק תגובה קוונטית מעולה הקרובה לתגובה הקוונטית האידיאלית.