אנו מספקים מגוון רחב של מקררים למעבדות שמיועדים לאחסון חומרים רגישים, לטמפ' כימיקלים דבקים,ריאגנטים, תרופות ועוד. טווח הטמפרטורה של המקררים הינו בין 4-10 למעלות. תפקידו לשמר את החומרים המאוחסנים ולהגיע באופן הזה לניתוחים ומחקרים אופטימליים.
מה יש לקחת בחשבון בבחירת מקרר מעבדתי
אנו ממליצים לקחת בחשבון את קיבולת המקרר, את טווח הטמפרטורות שהוא מציע וסוג הדלתות.
-קיבולת: נפח האחסון של המכשיר מכריע ובחירתכם תלויה בפעילות שלכם.
-טמפרטורה-זהו גורם חשוב שצריך לקחת בחשבון.יש לדעת מה הטמפרטורה הרצויה של החומרים אותם תרצו לאחסן.
שימוש במקרר מעבדתי
מקררים למעבדה הם מכריעים בשימור חומרים ודגימות רגישים. בענף הרפואה הוא מאפשר לאנשי מקצוע בתחום הבריאות לאחסן בבטחה חיסונים, דגימות דם, ציוד תרופות ועוד. כל החומרים הללו נשענים על טמפרטורות עקביות במיוחד ועל אמצעי היגיינה אחרים במטרה להפחית את הסיכון לסיבוכים, כמו גידול חיידקים או חומרים לא יציבים. מקררים ומקפיאים אלה מספקים פיתרון לאחסון קירור אמין למעבדות מדעיות, רפואיות ותרופות.
מקררים לבתי חולים ובתי מרקחת
ניתן למצוא בקטלוג המקררים שלנו גם מקררים המותאמים לבתי חולים ובתי מרקחת.
מדריך למקררים מעבדתיים/רפואיים
מחירם של מקררים רפואיים, הידועים גם כמקררי 'מעבדה' או 'בית מרקחת' גבוה בהרבה ממקרר ביתי רגיל.
אבל עד כמה הם שונים והאם העלות הנוספת מוצדקת וכדאית ?
התשובה הקצרה היא, כן, העלות הנוספת מוצדקת וכדאית .נבחן זאת ביתר פירוט ונסביר מדוע בדרך כלל לא מקובל להשתמש במקרר ביתי לאחסון דגימות או תרופות במעבדה .
ביצועי שמירת הטמפרטורה במקרר
ישנם שלושה מרכיבים מרכזיים לביצועי הטמפרטורה הכוללים של מקרר. אלה הם :
יציבות - עד כמה המקרר שומר על הטמפרטורה שנקבעה?
דיוק - עד כמה הקריאות במקרר תואמות לתקן ולכיול?
אחידות - עד כמה הטמפרטורה בתא אחידה? לדוגמה, האם יש הבדל גדול בין החלק העליון לתחתון או שיש אזורים חמים יותר ואזורים קרים יותר בתוך המקרר?
נבחן כל אחד מהאלמנטים הללו ונראה כיצד הם שונים בין מקרר רפואי/מעבדתי לבית.
יציבות טמפרטורה
כל המקררים ישתמשו לסירוגין במדחס כחלק המרכזי של מערכת הקירור כדי לווסת את הטמפרטורה בתוך המקרר.
פעולת המדחס גורמת לקירור האוויר בחלל המקרר, שמופסקת כאשר הטמפרטורה הרצויה מושגת בחלל המקרר. כאשר הטמפרטורה בחלל המקרר מתחילה לעלות שוב, המדחס מופעל שוב וחוזר חלילה.
הבקרה (הפעלה/הפסקה) של המדחס נעשית על ידי הבקר האלקטרוני של המקרר בהתאם לטמפרטורה הרצויה שנקבעה למקרר על ידי המשתמש ובהתאם למשוב המתקבל בבקר מחיישן הטמפרטורה שבחלל במקרר.
הגרף שלהלן מראה כיצד מקרר רפואי/מעבדתי בטמפרטורה של 4 מעלות צלזיוס מתייצב על פני תקופה של 15 דקות מרגע פתיחת דלת המקרר לראשונה:
כאשר דלת נפתחת המדחס פוסק אוטומטית והטמפרטורה שבו עולה. כשדלת המקרר נסגרת, המדחס מופעל על ידי הבקר של המקרר, שמתחיל לנסות להחזיר את הטמפ' במקרר לטמפרטורה הרצויה שנקבעה על ידי המשתמש. ניתן לראות מהגרף שהטמפרטורה יורדת, בכל פעם שהמדחס מופעל.
במקרר ביתי תנודות הטמפרטורה בתוך המקרר (נקודות השיא העליון והתחתון בגרף הנ"ל) הרבה יותר קיצוניות מאשר של מקרר מעבדתי/רפואי, מה שיכול להשפיע על פריטים רגישים לטמפרטורה.
הטמפרטורה מתייצבת בסופו של דבר לאחר 10 דקות עם תנודות קטנות והולכות של הטמפרטורה ככל שחולף הזמן.
הבקר של המקרר הוא זה שמפעיל ומפסיק את המדחס כדי לנסות ולשמור על הטמפרטורה של 4 מעלות צלזיוס.
אף מקרר לא יוכל לשמור על 4 מעלות צלזיוס בדיוק, אבל ניתן לראות בברור שמקררים מעבדתיים/רפואיים ישמרו טוב יותר על הטמפרטורה הזו מאשר מקרר ביתי ונקודות השיא העליון והתחתון יהיו הרבה יותר מרוסנות ופחות קיצוניות .
דיוק טמפרטורה
מקרר בית מיועד לאחסון מזון ומשקאות לצריכה אישית. לכן, אין צורך בכיול מיוחד של המקרר.
הדרישה ממקרר ביתי שהחלק הקר ביותר של המקרר יהיה מתחת ל-5 מעלות צלזיוס.
דיוק הטמפרטורה במקרר ביתי הוא בדרך כלל גרוע. למעשה, למקררים ביתיים רבים אין אפילו תצוגה שמראה לך מה הטמפרטורה האמיתית בפנים. בצב זה הדרך היחידה לדעת מה הטמפרטורה במקרר היא על ידי הזנת גשש טמפרטורה גמיש דרך אטם הדלת כדי לבצע קריאה.
במקרר מעבדתי/רפואי ניתן לבצע כיול תקופתי של קריאת הטמפרטורה (דבר שלא ניתן לבצע במקרר ביתי) ובכך להבטיח את תקינות הטמפרטורה בתוך המקרר.
אחידות טמפרטורה
אחת הבעיות המרכזיות במקרר ביתי היא שהטמפרטורה לא מאוד אחידה. הסיבה לכך היא שחלוקת האוויר גרועה.
פיזור האוויר במקרר מעבדתי/רפואי יהיה טוב יותר כיוון שהמדפים לרוב מחוררים ליצירת זרימת אוויר טובה יותר בתוכו.
בנוסף לכך, בדרך כלל ישנם בתוך חלל המקרר מאווררים נוספים אשר מערבלים את האוויר בתוך חלל המקרר ויוצרים אחידות טובה של הטמפרטורה הפנימית.
תמונה : פיזור אוויר במקרר מעבדתי/רפואי
אין זה יוצא דופן שבמקרר ביתי יש הבדל של 2°C עד 4°C בין המדף העליון לתחתית חלל המקרר.
זה מקובל לחלוטין מקרר ביתי לאחסון מזון או משקאות.
עם זאת, זה אינו מקובל בעת אחסון למשל של תרופות או דגימות של חולים.
תרופות אשר מאוחסנות בטמפרטורה לא תקינה מהוות סכנה לחולים אשר עלולים לקבל תרופות שעלולות להיות פגומות ו/או לא יעילות.
אחסון התרופות בתנאי טמפ' לא תקינים עלול לגרום להשמדת התרופות המאוחסנות ולנזק כלכלי רב.
יתרונות נוספים של מקרר רפואי/מעבדתי:
ישנן מספר תכונות נוספות שישנן במקרר מעבדתי/רפואי שבדרך כלל לא יהיו במקרר ביתי. תכונה אלה כוללות:
מאווררים נוספים- מקררים רפואיים/מעבדתיים רבים מצוידים במאווררים נוספים או לפחות מאוורר יחיד מסיבי יותר וזאת כדי להתמודד עם תנאי חום.
למרות שרוב המעבדות רבות ממוזגות, הן עדיין יכולות להיות מקומות חמים לעבודה בגלל מספר רב של אנשים וציוד המייצר חום.
דלת חזקה יותר- דלתות של מקרר מעבדתי/רפואי מתוכננות להיפתח ולהסגר עשרות פעמים ביום. מסיבה זו אטמי הדלת והצירים מסיבים ויציבים יותר ומיועדים לשימוש רב.
רעש נמוך- מעבדות יכולות להיות מקומות רועשים במיוחד עם צליל של אנשים מדברים בשילוב עם צנטריפוגות מסתובבות ו/או יחידות רובוטיות המעבדות דגימות. מקררים מעבדתיים/רפואיים הם לרוב שקטים יותר, מה שעוזר לשמור על רמות הרעש נמוכות .
אזעקות חזותיות ו/או אקוסטיות- בגלל רמת הרעש הסביבתי במעבדה , הרי שלעתים קרובות משתמשים יצטרכו אזעקה חזותית ו/או קולית כדי להתריע למשתמשים כאשר הדלת נשארת פתוחה ו/או בגלל חריגה בטמפרטורה שבמקרר.
צריכת אנרגיה- שלא כמו בסביבה ביתית, במעבדות, בתי מרקחת ומחלקות בתי חולים יהיו מספר מקררים בחדר אחד. כשאנחנו בוחנים את מספר המקררים בכל האתר, אנחנו יכולים לדבר על מאות מכשירים. זו הסיבה שצריכת החשמל כל כך חשובה עבור מקררים המשמשים בסביבה רפואית. מקררים רפואיים/מעבדתיים נוטים להיות אפילו יותר יעילים בצריכת האנרגיה ממקררים ביתיים.