חברת אמ.אר.סי מציעה מבחר רחב ומקצועי של משאבות וואקום לכל תקציב, למעבדות ולתעשייה, למגוון יישומים: ייבוש דוגמאות ודסיקציה, רוטרי איוופורטור, תנורי וואקום, פילטרציה, ייבוש בהקפאה, סעפת רב ערוצית, אספירציית רקמות תאים ועוד.
בנוסף משמש לניסויים במחקרים מדעיים, לניתוח חומרים בלחצים ומצבי צבירה: נוזל, גז ומוצק.משאבת ואקום מוציאה גז (בדרך כלל אוויר) מנפח אטום סגור ובכך יוצרת ואקום חלקי. בעת פעולת הואקום נוצר הפרש לחצים והחומר יצא החוצה או חומר חדש יזרום לתוך המיכל.
עליכם לבחור את המשאבת ואקום המתאימה לכם לפי צורך השימוש שבה. יש קרטריונים ברורים בהבדלים בין המשאבות ואקום השונות.למשל גודל המשאבה האם אנחנו צריכים למוצרים קטנים או גדולים.
נשמח לסייע בהתאמת המשאבה הנכונה לכל תהליך!
מה הוא משאבת וואקום
משאבות ואקום הן ציוד מעבדתי רב-תכליתי לשאיבה באמצעות לחץ שלילי. הם משמשים באופן שוטף במדעי הביולוגיה לצורך סינון, זיקוק וריכוז של ממיסים נדיפים, מיצוי פאזה מוצקה, ייבוש בהקפאה ועוד.
למרות שמשאבות ואקום חולקות תפקיד משותף, ישנם שיקולים רבים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת משאבה חדשה. המאמר הבא יסביר כמה תכונות חשובות שיש לחפש בהשוואה בין משאבות ואקום שונות.
סוגים ושימושים של משאבות וואקום
משאבות ואקום נבדלות זו מזו בשיטת השאיבה,בספיק,עומק הואקום והחומרים ממנה הם עשויים.
-משאבות ואקום שמן מתאימים לתנורי ואקום וליופילייזרים(ייבוש בהקפאה).
-משאבות ואקום ממברנה(דיפרגמה) ללא שמן-ליצירת ואקום בדסיקטורים ולסינון-בכלי בודד או סעפת עם מספר ערוצי סינון.
משאבות ממברנה(דיפרגמה) ללא שמן עשויות טפלון מוגנות מפגיעה של גזים ונוזלים תוקפניים
מיועדים לעבודה עם סולבנטים בפילטרציה ומיצוי ,עם רוטארי אוופוראוטר.
-משאבות טורבו-לואקום עמוק בתנורי ואקום.
בחירת משאבת וואקום
בעת בחירת משאבת וואקום נשאל את עצמנו כמה שאלות:
- מה השימוש שלכם מהמשאבת וואקום?לסינון צריך ואקום פשוט,לאידוי צריך ועקום עמוק יותר,לזיקוק מולקולרי דרוש ואקום עמוק עוד יותר. חשוב להתאים את המשאבה על פי השימוש.
-האם אתם יכולים להשתמש במשאבת ואקום ללא שמן? משאבות ואקום ללא שמן יכולות לתמוך ברוב יישומי המעבדה.
- מה יכולת השאיבה שאתם צריכים?
-האם כדאי להשקיע בבקרת ואקום? אלקטרוניקה יכולה לשפר את יכולת ההעתקה, להגן על דגימות ולקצר את זמני התהליך
לשם מה תשתמש באקום? סינון צריך ואקום צנוע. אידוי דורש ואקום עמוק יותר. זיקוק מולקולרי דורש עוד יותר. התאם את המשאבה לשימוש.
יישומים של משאבות ואקום
- -מעבדה
- -תחומים רבים בתעשיה
-מחקרים מדעיים
-תחומים הנדסיים שונים
-תרופות
-פילטרציה כללית
- מיקרוביולוגי
-מוצקים
-בדיקת ניקיון של רכיבים וחלקים
איזה סוג משאבה אתה צריך?
ראשית, הערך איזה סוג משאבה מתאים ביותר לצרכי המעבדה שלך. משאבות ואקום שונות בעיצובן ובמרכיביהן, וכל סוג מתפקד בצורה הטובה ביותר עבור יישומים ספציפיים. לדוגמה, משאבת דיאפרגמה עמידה כימית מתאימה יותר לעבודה הכרוכה בשאיבה עם ממיסים קורוזיביים, כגון מיצוי פאזה מוצקה. משאבת שבשבת סיבובית או גלגלי שיניים מתאימה יותר לעבודה הדורשת ואקום חזק יותר כגון ייבוש בהקפאה או אידוי סיבובי (רוטארי אוופוראטור)
משאבות ואקום ללא שמן
כפי שהשם מרמז, משאבות ללא שמן משתמשות בחומר סיכה יבש במקום שמן כדי למנוע חיכוך בין הרכיבים הפנימיים. אלה כוללים משאבות בוכנה, דיאפרגמה וגלילה. דגמים עמידים כימית מצופים בטפלון ובטוחים לשימוש עם רוב הגזים המעכלים.
יישומים עבור משאבות ללא שמן כוללים מיצוי בקנה מידה גדול או קטן וסינון ממברנות. משאבות אלו הן לרוב ניידות ובעלות תחזוקה נמוכה, אך מגיעות עם פשרה בעוצמת ואקום מקסימלית חלשה יותר. סדרה ה-VP משאבות ללא שמן שיעבדו בצורה הטובה ביותר עבור יישומי סינון עם ממיסים לא מעכלים.משאבות מסדרת ה-CVP וה-VP-C עמידות בפני כימיקלים עבור מגוון רחב יותר של יישומי סינון ואקום.
משאבות ואקום רוטריות
משאבות ואקום סיבוביות אטומות בשמן ומשמשות ליישומי מעבדה הדורשים לחץ ואקום חזק ועקבי יותר מתחת ל-10 -3 mbar. מערכות בלימה הידראולית, מייבשים ההקפאה וספקטרומטריית מסה משתמשות בדרך כלל במשאבות ואקום סיבוביות.
חסרונות של משאבות אטומות בשמן כוללות סילוק פסולת שמן רעילה,פליטה של אדי שמן וקושי למצוא חלקי חילוף חלופיים . סדרת משאבות ST-כוללת מספר משאבות בספיקות שונות.
משאבות ואקום מבוססות מים(אספירטיות)
שואבים יוצרים יניקה עם לחץ מים שלילי כמו היניקה הנוצרת בזמן ריקון האמבטיה. השואב מחובר לברז ונוצרת יניקה דרך צינור כאשר מי הברז זורמים דרך פיה במהירות גבוהה. הנוזל הנשאב מתערבב עם מי השפכים לתוך הכיור או דלי איסוף נפרד. בעוד ששואבים הם בדרך כלל זולים וקלים לשימוש, הם דורשים זרימת מים רציפה כדי לפעול ואין להשתמש בהם עם חומרים מסוכנים. הם אינם חזקים כמו משאבת ואקום רטובה או יבשה, והביצועים משתנים בהתאם לזרימת המים והטמפרטורה.
איזה דגם כדאי לקנות?
לאחר שתחליטו איזה סוג של משאבה אתם צריכים, בדרך כלל יש כמה יצרנים ודגמים לבחירה. הקשר בין ואקום מרבי לקצב זרימה מרבי הוא החשוב ביותר לקביעת ביצועי המשאבה. ככל שהוואקום גדל, קצב הזרימה מתקרב לערך מרבי. איזון שני הגורמים הללו כדי להתאים לצרכי המעבדה שלך יכול למזער את אובדן הדגימה כתוצאה מחבטות או אידוי יתר ולמקסם את מהירות האידוי.
ואקום מרבי (mbar) - נקרא גם "וואקום אולטימטיבי", זוהי רמת הלחץ הנמוכה ביותר שהוואקום יכול למשוך. משאבה עם ואקום מרבי של 0.1 מ"ר יכולה לאדות גזים עם לחץ אדים גדול מ-0.1 מיליבר בטמפרטורת החדר.
קצב זרימה מקסימלי (לפ"מ) - נקרא גם "מהירות שאיבה", זהו הקצב הגבוה ביותר שהוואקום יכול לפנות אדים. משאבה עם קצב זרימה מקסימלי של 10 lpm יכולה לשאוב 10 ליטר (או 10 מטר מעוקב) של אדים לדקה בלחץ אטמוספרי.
מפרטים נוספים שיעזרו לך לבחור את המשאבה הטובה ביותר עבור המעבדה שלך כוללים:
מהירות מנוע (סל"ד) - כמה סיבובים המנוע עושה בדקה. זה משתנה בעיקר בין גרסאות 110V/60Hz ו-220V/50Hz ונע בין 1275 סל"ד ל-1750 סל"ד.
כוח סוס (hp) - קצב האנרגיה המכנית המשמשת את המשאבה. כוח הסוס נמצא בקורלציה לוואקום המקסימלי. משאבות שבשבת סיבוביות מושכות ואקום חזק ומשתמשות ב-½ כ"ס עד ⅓ כ"ס. משאבות ללא שמן משתמשות ב-⅙ כ"ס עד ⅛ כ"ס.
רמת רעש (dB) - כמה רעש עושה המשאבה בעת הפעלה. משאבות ללא שמן הן בדרך כלל שקטות יותר, החל מ-50 dB עד כ-68 dB עבור משאבות אטומות בשמן. שואבי מים הם השקטים ביותר מכיוון שאין להם מנוע.
קוטר חיבורי הצנרת צינור (מ"מ) - קוטר פנימי של שטוצר צינור הוא עקבי על פני יצרנים ודגמים שונים ב-8-10 מ"מ.
משקל נקי (ק"ג) - משקל יחידת משאבת הוואקום, בדרך כלל נע בין 4 - 14 ק"ג.
שיקולים אחרונים
משאבות ואקום הן חלק חיוני של ציוד מעבדה. פשט את החיפוש שלך על ידי צמצום האפשרויות. ראשית, החליטו איזה סוג משאבה יתאים בצורה הטובה ביותר לצרכי המעבדה שלכם על ידי הערכת הוואקום המקסימלי הנדרש, כימיקלים קורוזיביים וסילוק שמנים רעילים. לאחר מכן, השווה דגמים שונים על סמך ביצועי המשאבה (וואקום לעומת קצב זרימה), רמת רעש, משקל ועלות.
לסיכום, משאבות ללא שמן מציעות ביצועים ידידותיים לסביבה ומהימנים עבור יישומי ואקום בקנה מידה קטן עד בינוני. העלות משתנה בין דגמים שונים עם משאבות עמידות כימיקלים בצד היקר יותר. משאבות שבשבת רוטריות הן בעלות ביצועים גבוהים, אך מגיעות עם אחריות תחזוקה מוגברת מהחלפת שמן ואטמים רטובים. הם בדרך כלל יקרים יותר ממשאבה רגילה נטולת שמן, אך זולה יותר מדגמי הדיאפרגמה העמידה בפני כימיקלים. לבסוף, משאבת הוואקום האספירטורית מתאימה ביותר לעבודות סינון מימי עם כימיקלים לא מסוכנים. זה ללא ספק המכשיר הכי פחות יקר, אבל הוא מוגבל יחסית בביצועים.
יצרן ראשי: Welch
-יצרנית מובילה של משאבות ואקום באיכות גבוהה
-יצרנית משאבות ואקום במגוון סוגים
-ניסיון של למעלה מ-100 שנים
יתרונות משאבות וואקום יבשות
◆ עמידות כימית גבוהה
כל החלקים הרטובים של משאבות מהסדרה הזו עשויים מחומר PTFE שיכול לעמוד ברוב הגזים ההרסניים.
◆ ללא זיהום אוויר וללא צורך בתחזוקה
משאבות מסדרה זו מונעות על ידי דיאפרגמה, ללא צורך בחומר סיכה, החלפות שמן ותחזוקה שוטפות; ללא זיהום נפט.
◆ שקטות
◆ תרמוסטט הגנה תרמי
ל משאבות אלו יש תרמוסטט הגנה תרמי מובנה לכיבוי המשאבה באופן אוטומטי כך שכשמתחמם יתר על המידה ויוכל להמשיך לעבוד כשהטמפרטורה מתקררת.
הסמכה בינלאומית:
◆ הסמכת CE
יישומים:
◆ טיהור ממס
◆ מייבש ג'ל
◆ מאייד סיבובי
◆ סינון ואקום
משאבות ואקום יבשות עשויות טפלון מוגנות כימיקלים