מיקרוסקופים סטריאו באיכות גבוהה עם אפשרויות רבות כמו צילום, פולריזציה, מעמדים מיוחדים, שולחנות X-Y, מקורות אור שונים וכו'.
סטריאומיקרוסקופ הינו מיקרוסקופ אופטי, המשמש להגדלות נמוכות. פעולת ההגדלה, מתבצעת בנתיבים אופטיים נפרדים, על-ידי שימוש בעדשת עין ובעדשת אובייקט בכל אחד מהנתיבים, בכדי להביא לשני אפשרויות צפייה מעט שונות לעין ימין ולעין שמאל. בצורה זו נוצרת תמונה תלת מימדית.
חשוב לדעת:
-מיקרוסקופ סטריאו עושה שימוש באור המוחזר מעצם נבדק.
-מיקרוסקופ סטריאו מקור האור הינו חיצוני
-מרחק עבודה ועומק שדה גדולים הן תכונות של מיקרוסקופ סטריאו
מיקרוסקופי סטריאו מכונים לעתים קרובות "סוס העבודה" של המעבדה או אתר הייצור. משתמשים מבלים שעות רבות בהסתכלות דרך העיניות בבדיקה, התבוננות, תיעוד או ניתוח דגימות. הערכה מדוקדקת של היישומים הרלוונטיים שעבורם יש צורך במיקרוסקופ הסטריאו היא המפתח לשימוש לאורך זמן ומשביע רצון. מקבלי ההחלטות צריכים להיות בטוחים שהם יכולים להתאים את המכשיר בדיוק לדרישות שלהם. כדי לעזור למשתמשים בקבלת החלטות בעת בחירת מיקרוסקופ סטריאו, הגורמים העיקריים שיש לקחת בחשבון מובאים כאן.
4 השאלות העיקריות שיש לשאול לפני בחירת מיקרוסקופ סטריאו
מיקרוסקופ סטריאו יכול להיות השקעה גדולה, לכן יש לקחת את תהליך הבחירה ברצינות רבה. כדי להפיק את המירב ממיקרוסקופ, על המשתמשים לשאול את עצמם את השאלות הבאות:
- 1.מהי האפליקציה?
- האם זה כרוך בסינון ומיון?
- האם יש צורך במניפולציה של הדוגמה?
- האם יש צורך בתיעוד?
- 2.באילו מבנים יש לצפות, לתעד או להמחיש?
- האם רזולוציה גבוהה חשובה יותר ממרחק עבודה ארוך או להיפך?
- 3.כמה אנשים שונים צריכים להשתמש במיקרוסקופ?
- כמה שעות הם יעבדו ליד המיקרוסקופ? כשמדובר בשימוש במיקרוסקופ במשך שעות רבות, חשוב לקחת בחשבון אביזרים ארגונומיים שכן הם יכולים למנוע פציעות מאמץ חוזרות ונשנות.
- בהתאם למספר המשתמשים השונים, רצוי להצטייד במיקרוסקופ הניתן להתאמה להעדפת כל משתמש.
- 4.מהו התקציב הפנוי למיקרוסקופ?
- פתרונות מודולריים אולי נראים כמו השקעה גבוהה יותר, אבל בטווח הארוך הם יחסכו כסף הודות לרבגוניות שלהם, היכולת להכיל משתמשים שונים ומגוון גדול של תוספות ואביזרים.
5 גורמים מרכזיים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת המיקרוסקופ הטוב ביותר עבור הצרכים שלך
- 1.טווח זום, הגדלה, שדה אובייקט (שדה ראיה) ומרחק עבודה
- משתמשים הנוטים לעבוד באותה הגדלה אינם זקוקים לטווח זום גדול.
- אם העבודה דורשת מניפולציה כלשהי בצפייה של הדוגמה, ייתכן שיהיה שימושי לבחור דגם עם טווח זום גדול כדי לעבור מהגדלה נמוכה לגבוהה.
- באותה הגדלת זום, ניתן לראות שדה אובייקט גדול או קטן יותר, בהתאם לעיניות. שדה אובייקט גדול יותר מאפשר למשתמשים לשמור על אוריינטציה טובה יותר על המדגם.
- מרחק עבודה גדול יותר פירושו מרחק גדול יותר בין החלק העליון של הדוגמה לבין קדמת העדשה של האובייקטיב (עדשת העצם), מה שמאפשר טיפול קל יותר בדוגמה במהלך השימוש.
- 2.עומק שדה ומפתח נומרי (NA)
- NA גבוה יותר מביא לרזולוציה גבוהה יותר, אך בדרך כלל מופחת עומק השדה.
- 3.איכות אופטית
- תכנון אופטי: תיקון של שטיחות התמונה על כל שדה האובייקט שימושי עבור כל היישומים.
- אופטיקה אכרומטית: עבור יישומים שבהם שכפול צבע אמיתי אינו חשוב ובעיקר מוערכים תכונות גיאומטריות.
- אופטיקה אפוכרומטית (APO): עבור יישומים שבהם שוליים צבעוניים יכולים להפריע, כגון אלה הדורשים שינוי צבע מהיר וקולקליזציה של מבנים.
- מעבר אור: עבור יישומים הדורשים הבחנה של פרטים עדינים בדוגמה, אז כדאי להשתמש באופטיקה באיכות גבוהה עם העברת אור טובה יותר. עבור יישומים תובעניים, כמו מחקר ופיתוח, אופטיקה עם העברת אור גבוהה יכולה לעשות את ההבדל.
- שכפול צבע: אם חשוב לראות במדויק את הצבעים האמיתיים של הדוגמה, יש להשתמש באופטיקה באיכות גבוהה ובתאורה המתאימה.
- 4.ארגונומיה
- אביזרים ארגונומיים יכולים להקל על העבודה עם המיקרוסקופ ולגרום לעבודה מהירה יותר. לדוגמה, האם ניתן לכוונן בקלות את כפתורי הזום והפוקוס תוך התבוננות בדוגמה דרך העיניות?
- אם המיקרוסקופ מופעל על ידי משתמשים שונים, ודא שניתן להתאים אותו להעדפות של כל משתמש.
- 5.תאורה
- תאורה אופטימלית צריכה להאיר את כל שדה הראייה באופן שווה, לספק ניגודיות טובה ולחשוף במדויק את הצבעים האמיתיים של הדוגמה.
הסבר מעמיק יותר עבור 5 הגורמים המרכזיים
- 1.הגדלה כוללת: אובייקטיב, זום ועיניות
ההגדלה הכוללת של מיקרוסקופ סטריאו היא ההגדלה המשולבת של עדשת העצם (האובייקטיב), אופטיקת הזום, והעיניות. לאובייקטיב יש ערך הגדלה קבוע. אופטיקת הזום של המכשיר מאפשרת לשנות את ההגדלה על פני טווח הזום. לעיניות יש גם ערך הגדלה קבוע. כדי לגלות את ההגדלה של הדוגמה הנצפית באמצעות העיניות, יש להכפיל את גורמי ההגדלה של האובייקטיב, אופטיקת הזום והעיניות.
הנוסחה להגדלה הכוללת היא:
MTOT VIS = MO x z x ME
כאשר:
MTOT VIS הוא ההגדלה הכוללת (VIS מייצג "ויזואלי/חזותי");
MO הוא ההגדלה של עדשת האובייקטיב;
z הוא פקטור הזום;
ו ME הוא ההגדלה של העיניות.
באופן כללי, הערכים של MO הם בין 0.32x ל-2x, עבור z בין 0.63x ל-16x, ועבור ME בין 10x ל-40x.
השפעת ההגדלה על שדה האובייקט כאשר מסתכלים לתוך העיניות, אזור עגול הנקרא שדה האובייקט נראה גלוי. קוטר שדה האובייקט תלוי בהגדלה הכוללת. לדוגמה, לעיניות עם הגדלה של פי 10 יש מספר שדה של 23. מספר השדה אומר שבהגדלה משולבת של פי 1 של אופטיקה האובייקטיבית והזום, שדה האובייקט הנצפה דרך העיניות הוא בקוטר של 23 מ"מ.
השפעת ההגדלה על שדה האובייקט:
כאשר מסתכלים לתוך העיניות, אזור עגול הנקרא שדה האובייקט נראה גלוי. קוטר שדה האובייקט תלוי בהגדלה הכוללת. לדוגמה, לעיניות עם הגדלה של פי 10 יש מספר שדה של 23. מספר השדה אומר שבהגדלה משולבת של פי 1 של האובייקטיב והזום, שדה האובייקט הנצפה דרך העיניות הוא בקוטר של 23 מ"מ.
- 2.עומק שדה: קשר להגדלה ורזולוציה
עומק השדה נקבע על ידי המפתח הנומרי, רזולוציה והגדלה. להתבוננות הטובה ביותר של הדוגמה הנצפית, התאמה נכונה של הגדרות המיקרוסקופ המודרני יכולה לייצר איזון אופטימלי בין עומק השדה לרזולוציה. במיוחד בהגדלות נמוכות, ניתן להגדיל את עומק השדה באופן משמעותי על ידי הקטנת המפתח הנומרי. לכן זה עניין של מציאת האיזון האופטימלי של רזולוציה ועומק שדה בהתאם לגודל ולצורה של תכונות הדוגמה.
- 3.איכות אופטית באמצעות עדשות אכרומטיות או אפכרומטיות
סטייה כרומטית היא סוג של עיוות שבו יש כשל של העדשה למיקוד כל הצבעים לאותה נקודת התכנסות. זה קורה בגלל שלעדשות יש מקדם שבירה שונה עבור אורכי גל שונים של אור (פיזור העדשה). סטייה כדורית מתרחשת כאשר קרני אור הפוגעות במשטח עדשה כדורית בנקודה הרחק מהציר המרכזי שלה נשברות במידה גדולה או פחותה מאלו הפוגעות בנקודות הקרובות למרכז. המטרה של עיצוב אופטי טוב היא להפחית או לחסל סטייה כרומטית וכדורית לחלוטין. ניתן להשתמש בעדשות הבאות כדי להגביל את ההשפעה של בעיות אלה:
עדשות אכרומטיות
- ◦תוקן עבור 2 אורכי גל (אדום וירוק) המובאים לפוקוס באותו מישור.
- ◦ עבור יישומים סטנדרטיים בתחום הספקטרלי החזותי.
עדשות אפוכרומטיות
- ◦מתוקן עבור 3 אורכי גל (אדום, ירוק, כחול) המובאים לפוקוס באותו מישור.
- ◦ליישומים עם המפרט הגבוה ביותר בתחום הספקטרלי החזותי ומחוצה לו.
תכנון עדשות
- ◦עדשה שאינה מתוקנת תוכנית מראה מיקוד לא אחיד על כל האובייקט (שדה ראיה).
- ◦מומלץ ליישומים הדורשים תצפית על שדות אובייקטים גדולים.
- 4.מרחק עבודה משפיע באופן דרסטי על השימושיות במיקרוסקופ
מרחק העבודה הוא המרחק בין קדמת עדשת האובייקטיב לחלק העליון של הדוגמה הנצפית כאשר היא בפוקוס. בדרך כלל, מרחק העבודה פוחת ככל שההגדלה גדלה. למרחק העבודה יש השפעה ישירה על השימושיות של מיקרוסקופ סטריאו, במיוחד עבור משימות בדיקה ובקרת איכות.
- 5.ארגונומיה לתוצאות הטובות ביותר
באופן כללי, גודל הגוף והרגלי העבודה של אנשים משתנים באופן משמעותי. לכן, גובה (עיניות) של מיקרוסקופ המצויד למשימה מסוימת עם אביזרים מיוחדים ומרחק עבודה מסוים עשוי שלא להתאים לכל משתמש. אם גובה הצפייה נמוך מדי, המתבונן ייאלץ להתכופף קדימה תוך כדי עבודה, וכתוצאה מכך מתח שרירי באזור הצוואר. כדי לפצות על הפרשי גובה אלו, רצוי להשתמש במיקרוסקופ עם מעמד שבו ניתן לכוון את גובה המיקרוסקופ לנוחיות המשתמש. בנוסף, יש מיקרוסקופים שניתן לכוון את המרחק בין שתי העיניות בכדי להתאימם למרחק שבין העיניים של הצופה.
- 6.התאורה הנכונה עושה את כל ההבדל
עבור מיקרוסקופי סטריאו, התאורה הנכונה היא גורם מפתח. ההארה המתאימה ביותר תאפשר התבוננות של המאפיינים המעניינים של הדוגמה בצורה אופטימלית ואולי לחשוף מידע חדש. חשוב שהתאורה תעבוד היטב הן עבור המיקרוסקופ המשמש והן עבור היישום המיועד.
- אור עילי
משמש לדוגמאות אטומות ולא שקופות. בהתאם למרקם הדוגמה ולדרישות היישום, זמינים פתרונות רבים בצורת תאורה עליונה כדי לתת ניגודיות נכונה של פרטי הדוגמה והמאפיינים המעניינים.
- אור עובר Transmitted light
משמש לסוגים שונים של דגימות שקופות החל מדגימות ביולוגיות, כגון מודלים של אורגניזמים, ועד פולימרים וזכוכית.
- תאורת שדה בהיר Standard transmitted brightfield illumination
משמש עבור כל סוגי הדוגמאות השקופות, הוא מספק ניגודיות גבוהה ומידע צבע מספק.
- תאורת Oblique transmitted illumination
משמש לדוגמאות שהן כמעט שקופות וחסרות צבע; ניתן להשיג ניגודיות גדולה יותר ובהירות חזותית של הדוגמה.
- תאורת Darkfield
משמש למאפיינים קטנים באזורים שטוחים של הדוגמה שלא ניתן לראות בקלות עם שדה בהיר, כגון סדקים, נקבוביות, בליטות עדינות וכו' בדגימות מבריקות או בהירות.
תאורה זו יכולה לשמש גם כדי לחשוף מבנים של הדוגמה בגודל שמתחת למגבלת הרזולוציה.
מיקרוסקופים סטריאו של חברת MOTIC
-חברת MOTIC היא בן חמשת היצרניות המובילות בעולם של המיקרוסקופיה,
-חברת MOTIC זכתה להכרה נרחבת בזכות האופטיקה האיכותית, הדיוק האופטי והטכנולוגיה החדשנית,
בשילוב עם מצלמות מיקרוסקופ דיגיטליות ואפשרויות תאורה נרחבות מאפשרות התאמה נכונה לכל שימוש.
-ניתן למצוא מקרוסקופים של MOTIC ותעשיות הייצור-אבטחת איכות לבדיקת תמונה ויזואלית של המוצר ולתיעוד יעיל ומדוייק,
מבנה המיקרוסקופ מעוצב בצורה ארגונומית ומאפשר להשיג תנוחת עבודה אופטימלית שאינו מפעיל עומס על הכתפיים והשרירים בעבודה של שעות רבות,
המיקרוסקופים של MOTIC משפרים את האמינות והדיוק של העבודה שלך תוך הבטחת האיכות של המוצר הסופי.
במיקרוסקופיה דיגיטלית משמשים לבקרת איכות ניתוח ואיתור כשלים וכן אפשרות למדידות ושמירת התמונות עם המדידות.
-מיקרוסקופים של MOTIC עובדים במוסדות מחקר שבהם דרושה מדידה וניתוח של המורפולוגיה או המראה במגוון חומרים כמו סגסוגות מתכת, מוליכים למחצה, זכוכית וקרמיקה, גומי פלסטיק ופולימרים.
מיקרוסקופים אלו לניתוח חומרים חשובים ליישומים תעשייתיים שונים, בין אם בבקרת איכות, בניתוח כשלים או במחקר ופיתוח.
- מגוון רחב של סוגי אופטיקות מציעים נאמנות צבע גבוהה במיוחד, דיוק, ניגודיות, חדות, ברק ורזולוציה גבוהה גם במרחקי עבודה ארוכים.
יעוץ על ידי מומחים לבחירת המיקרוסקופ המתאים ליישום שלך.