-המזון שאנו אוכלים מפורק במערכת העיכול שלנו על ידי האנזימים למולקולות הדרושות לנו:חלבונים,שומנים,פחמימיות,ויטמינים,מינרלים,סיבים ועוד.
המעבדות לבדיקות מזון משתמשים באמצעים מלאכותיים כדי לפרק מזון למרכיביו לצורך ביצוע אנליזות.
שתי דרכים פופולריות הן על ידי בלוק חימום למבחנות לטמפרטורה עד 450 צלזיוס ועל ידי מערכת מיקרוגל.
-שיטה וותיקה לאנליזות של חלבונים(פרוטאינים) במזונות,דשנים,שפכים וקרקע היא על ידי בלוק חימום בשיטת Kjeldahl method
שבו החומר מפורק בחומצה בטמפרטורה גבוהה מעל 400 צלזיוס .
-מערכת העיכול בשיטת הבלוק המחומם מספקת עיכול נקי, חסכוני ויעיל.
משטח החימום עשוי בד"כ גרפיט ויכול להכיל עד 20 דגימות ופועל מטמפרטורת החדר עד 450 מעלות צלזיוס.
משתמשים במבחנות של 280מ"ל שעלותן נמוכה והתהליך מהיר ופשוט,הגזים הנפלטים בתהליך נאספים על ידי ברדס וממוחזרים.
-מערכת העיכול GD-42 מספקת עיכול נקי חסכוני,יעיל ומהיר.