בדיקות שמבוצעות במעבדות מזון ומשקה
-מעבדות המזון מבצעות בדיקות מיקרוביולוגיות וכימיות למוצרי מזון.
-הבדיקות מחויבות על פי דרישת משרד הבריאות ודרישות התקן הישראלי ומפוקחות על ידי משרד הבריאות .
מעבדות מזון שמאושרות על ידי משרד הבריאות מחויבות למערכת בקרת איכות בהתאם ל- ISO 17025. המערכת דורשת ביצוע תהליכי בקרה בכל אחד משלבי הבדיקות.
-מעבדות המזון בודקות מאות פרמטרים:
-ספירות של מיקרואורגניזם, בדיקות של קוליפרמים,ספקטרוקוקוס,סלמונלה,חיידקים פטוגניים,ליסטרי,חיידקי קולי
-בדיקות של תכולת מים במוצרי בשר,דגם,עופות,
- בדיקת שאריות חומרי הדברה במזון, פירות וירקות ומזון
-בדיקות תכולה של אלרגנים(שקדים,אגוזים,בוטנים,גלוטן,חלב,ביצה סויה, חרדל)
-בדיקת תכולת עובשים,שמרים ,נבגים,אפר,חומרים משמרים
-בדיקות תכולה של ויטמינים, תוספי מזון ורעלנים
-בדיקות תכולת סוכר,מלח,שומן,חלבון,כולסטרול,חומצות
מעבדות מזון ומשקה מוסמכות:
מעבדות שהוסמכו על פי חוק: מעבדות משרד הבריאות,אמינולאב,בקטוכם,מיקרוביולוגיה של מזון,ביולאב,מילודע-מיג"ל,
יתרולאב,מכון וטרינרי, מרכז קטיף, מעבדת תל חי ועוד.
ציוד למעבדות מזון ומשקה:
במעבדות מזון ניתן למצוא ציוד בדיקה וציוד מעבדה מגוון:
אוטקלבים,אינקובטורים,תנורים,מנדפים,אמבטי מים,בוחשים,בלוקים מחוממים,דסיקטורים,הומוגנייזרים,
פלטות חימום ומעילי חימום,וורטקסים,מאזניים,מוני מושבות,מדי חומציות ועכירות,מזקקי מים,מטחנות ובלנדרים,
פריזרים,מקררים,מיכלים קריאוגניים,צנטריפוגות ועוד.
חברת אם.אר.סי מספקת מעל שלושים שנה ציוד מעבדה למעבדות המזון בישראל.